Anvendelig og godt: Focaccia i langpanne

av Helene

Focaccia er en klassiker til tapasbordet, og det smaker også godt som snacks sammen med aioli. Italienerne spiser ofte foccacia som et smørbrød med pålegg.

Brødet er også nydelig til en suppe eller en salat.

Under finner du grunnoppskriften. Men du kan også toppe brødet med mozzarella, parmesan, cherrytomater, soltørkede romater, oliven, skiver av kokte nyopteter eller noe annet du synes er godt.

Andre populære oppskrifter på Huslig:
1) Prøv en saftig og frisk marokkansk kjøttbolle-tagine med sitron og oliven
2) Kaloribudsjett? Prøv en kjernesunn smak av Thailand
3) Svensk klassiker: Västerbottenspai
4) Så lett lager du pasta uten pastamaskin

Ingredienser

Deig:

1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ss salt
6 dl lunkent vann
1 dl olivenolje

Topping:

1 dl olivenolje
grovt salt eller flaksalt
Hakket frisk rosmarin

Slik gjør du

Bland mel, gjær og salt. Tilsett lunkent vann og olivenolje.

Elt deigen til den er smidig, og la den heve cirka 30 minutter.

Legg deigen i en langpanne kledt med stekepapir. Hell over 1 dl olivenolje. Trykk hull i deigen med fingrene, og dryss til slutt over grovt salt/ flaksalt og finhakket rosmarin.

La heve i 45 minutter og stek midt i ovnen på 225 grader i 25 minutter.

Flere oppskrifter:
Restemat: Lag en kjapp asiatisk klassiker med ris-restene
Rødbeter i mange fasonger – som snacks, lunsj og middag
Nyt en deilig Quiche Lorraine som sommerlunsj

Se også denne videoen som viser deg trinn for trinn hvirdan du går frem:

Du liker nok disse