fredag, juni 14, 2024

Januar: Nå er det tid for å så paprika, chili, aubergine, artisjokk og tomat

Populært

Chili, aubergine, paprika, artisjokk og tomat er sentvoksende planter. Så dersom du vil nyte dette fra egen hage i sommer bør du plante frøene allerede nå og fordyrke inne.

Fyll små fiberkrukker med såjord. Det står på frøposen hvor dypt de enkelte frøene skal stå.

Dekk med lys plast, eller bruk eventuelt et minidrivhus. La den kommende grønnsakshagen din kose seg i varmen, gjerne på badegulvet ditt. I denne fasen bør frøene få stå i 20-25 varmegrader.

Relatert: Slik steller du for plantene som overvintrer inne

Pass på at det er fuktig. Bruk gjerne en sprayflaske når du fukter såkassene dine.

Etter hvert som du ser grønne blader komme opp, kan du dele og gi spirene dine litt mer plass om de står veldig tett. Dersom du har mange, kan det være en ide å ta bort de svakeste for å gi de sterkeste plantene dine bedre vekstvilkår.

Når førene dine har spiret, setter du dem litt kaldere. Det holder med 18 grader. Kulde hemmer veksten slik at plantene får utviklet et robust rotsystem, og stenglene blir kraftigere. Dersom de vokser for fort risikerer du at stengelen blir for puslete til å «bære» planten din.

Relatert: Småfluer rundt plantene? Slik blir du kvitt hærmygg

Nå vil plantene dine trenge godt med lys. Mangel på lys er ofte den største utfordringen ved å forkultivere planter på den nordiske halvkule. Det kan lønne seg å investere i vekstlys.

Med tanke på vanning er det fortsatt tilstrekkelig å dusje med sprayflasken når du ser jorda er tørr.

Når plantene blir større planter du dem om i potter.

PS: Del gjerne bilder med oss fra din egen kjøkkenhage med oss på Facebook-sidene til Huslig eller på @huslig.no på Instagram <3

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel