tirsdag, juni 18, 2024

Fish & Chips: Så enkelt lager du det

Populært

Enten det er sommer eller vinter – fish & chips smaker helt herlig.

Fish & Chips er kosemat. Hvis du vil ha en litt sunnere vri på dette noe overdådige måltidet (og annen frityrstekt mat) kan du bruke en airfryer – se oppskrift for Fish & Chips med airfryer nederst i saken.

Dette er airfryer

Varm luft er den nye varianten innen hjemme-fritering. Den er et sunnere alternativ til frityrkokeren, da den, i motsetning til frityrkokeren, ikke trenger mye olje for å gjøre maten sprø og deilig.

Maten tilberedes i stedet i høyt-temperert varmluft og med litt olje – istedenfor litervis. På den måten blir maten ikke like fet, men akkurat så sprø som om den hadde blitt tilberedt i en frityrkoker.

Princess AirFryer

Denne ekstra store modellen har en kapasitet på 4,5 liter, noe som tilsvarer omtrent 7 porsjoner. Så det er plass til pommes frites eller sprøe grønnsaker for hele familien og gjestene i denne store varmluftsfrityren fra Princess.

Manual er inkludert på engelsk og svensk.

Electrolux Explore Airfryer

Stilfull airfryer med et rustfritt ståldesign. Du kan med denne airfryeren lage eksepsjonelt gode retter, ettersom airfryeren både kan steke, bake og grille. Maskinen har 8 forhåndsinnstilte program som kan hjelpe deg med å lage sunn og enkel mat. Den har en kapasitet på hele 5,4 liter og hele 1800 watt. De avtagbare delene kan vaskes i oppvaskmaskin.

Oppskrift på Fish & Chips

Beregn rundt 150 gram benfri filet av hvit fisk per porsjon. Du kan blant annet bruke torsk, hvitting og pollock.

Fisk og røre

  1. Bland sammen 75 gram mel, 1 ts bakepulver og en klype salt.
  2. Blant inn 25 g maismel og en klype gurkemeie.
  3. Bland det tørre med 125 g kaldt, lyst øl (lager)

Røren trenger ikke være helt glatt, det gjør ingen ting om det er litt klumper. Vend fisken i røren, slik at den er godt dekket av røre.

Legg så fisken, vendt i røren, spray med litt solsikkeolje og sett i en airfryer på 200 grader i ca 8 minutter.

Chips (2 personer)

Skrell fire store kokefaste poteter, del dem i blokker, litt tykkere enn vanlig pommes frittes. Varm dem på 180 grader i airfryer i cirka 18 minutter. Omtrent halvveis kan du gjerne sette programmet på pause og riste litt på chipsen.

Når ferdig, dryss salt på.

Tartarsaus

Finhakk fire corhichons (mini-sykteagurker), 1 teskje kapers og en sjalottløk. Bland dette med en håndfull finhakkede persilleblader. Vend inn i fem spiseskjeer majones.

Server med ertestuing og en sitronbåt å klemme over fisken.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel