De aller fleste av oss ønsker mindre matsvinn. En av de klassiske tingene som ender opp i komposten er ris. Det er lett å ta i litt mye – og ende opp med rester.
Kylling med stekt ris er en velsmakende hverdagsklassiker, proppfull av gode vitaminer.
Les også:
4 av 5 kaster mat – dette er hovedårsakene til matsvinn
Så mye kan du spare på å unngå matsvinn
De 5 beste tipsene for å kaste mindre brød
Ingredienser til 4 personer:
1 ss solsikkeolje
3 egg, pisket
320 g wok-mix
1 ss mildt karripulver
140 g mais
600 g kald, kokt ris (det tilsvarer 240 gram ukokt)
1 stekt kyllingbryst, finstrimlet
2 ss soyasaus
2 ss søt chilisaus
2 ss ketchup
Slik gjør du:
Varm olje i en stor stekepanne og ha i sammenpiskede egg. Rør et tynt lag med egg utover stekepannen, og stek til røren har stivnet. Vipp den tynne, stekte eggerøren din over på et skjærebrett, rull sammen, og skjær i tynne skiver.
Andre oppskrifter å prøve:
Prøv en saftig og frisk marokkansk kjøttbolle-tagine med sitron og oliven
Kaloribudsjett? Prøv en kjernesunn smak av Thailand
Svensk klassiker: Västerbottenspai
Så lett lager du pasta uten pastamaskin
Nordisk lakse-sashimi
Varm opp litt mer olje, tilsett wok mix eller andre grønnsaker som egner seg for steking. Tilsett karripulver og mais og ha i en liten skvett vann. Kok i 1-2 minutter til grønnsakene begynner å mykne. Ha blandingen over i en bolle.
Tilsett det siste av oljen i stekepannen, ha i ris og kylling. Bland godt og tilsett soyasaus, søt chilisaus, ketchup, en skvett vann og litt sort pepper.
Tilsett egg og grønnsaker, bland og varm til retten er gjennomvarmet.
Server i dype skåler.