Restemat: Lag en kjapp asiatisk klassiker med ris-restene

av Helene

De aller fleste av oss ønsker mindre matsvinn. En av de klassiske tingene som ender opp i komposten er ris. Det er lett å ta i litt mye – og ende opp med rester. 

Kylling med stekt ris er en velsmakende hverdagsklassiker, proppfull av gode vitaminer.

Les også:
4
av 5 kaster mat – dette er hovedårsakene til matsvinn
Så mye kan du spare på å unngå matsvinn
De 5 beste tipsene for å kaste mindre brød

Ingredienser til 4 personer: 

1 ss solsikkeolje

3 egg, pisket 

320 g wok-mix

1 ss mildt karripulver

140 g mais

600 g kald, kokt ris (det tilsvarer 240 gram ukokt)

1 stekt kyllingbryst, finstrimlet

2 ss soyasaus

2 ss søt chilisaus

2 ss ketchup

Slik gjør du: 

Varm olje i en stor stekepanne og ha i sammenpiskede egg. Rør et tynt lag med egg utover stekepannen, og stek til røren har stivnet. Vipp den tynne, stekte eggerøren din over på et skjærebrett, rull sammen, og skjær i tynne skiver.

Andre oppskrifter å prøve:
Prøv en saftig og frisk marokkansk kjøttbolle-tagine med sitron og oliven
Kaloribudsjett? Prøv en kjernesunn smak av Thailand
Svensk klassiker: Västerbottenspai
Så lett lager du pasta uten pastamaskin
Nordisk lakse-sashimi

Varm opp litt mer olje, tilsett wok mix eller andre grønnsaker som egner seg for steking. Tilsett karripulver og mais og ha i en liten skvett vann. Kok i 1-2 minutter til grønnsakene begynner å mykne. Ha blandingen over i en bolle. 

Tilsett det siste av oljen i stekepannen, ha i ris og kylling. Bland godt og tilsett soyasaus, søt chilisaus, ketchup, en skvett vann og litt sort pepper.

Tilsett egg og grønnsaker, bland og varm til retten er gjennomvarmet. 

Server i dype skåler.

Du liker nok disse