7 tips for suksess med fisk på grillen

av Helene

Sunt, godt og enklere enn du kanskje tror. Stjernekokk Runa Kvendseth gir deg sju tips til å lykkes med fisk på grillen.

Sommeren er for mange synonymt med lange, koselige grillmåltider med familie og venner. Selv om mange nordmenn ofte velger pølser og kjøtt på grillen, er det få råvarer som egner seg bedre til grilling enn fisk.

Relatert: Oppskrift: Øl- eller hvitvinsdampede blåskjell som lettvint snaddermat

Start med en saftig burger

– Jeg tror mange kvier seg for å grille fisk i frykt for at fisken skal bli tørr og sette seg fast i risten, men det er mye lettere å lykkes enn mange tror, sier Årets kokk-kandidat Runa Kvendseth i en pressemelding fra GodFisk. 

For henne er grillet sjømat selve smaken av sommer. 

– Grillet fisk smaker fantastisk! Fisk inneholder også mange gode næringsstoffer som ikke er så lett å få i seg fra andre matvarer, og den gir en lett og god metthetsfølelse. I tillegg trenger fisk og sjømat kort tid på grillen, som betyr at middagen blir klar i en fei. Perfekt for aktive sommerdager, sier Kvendseth.

Relatert: Nyt sola med sunn sjømat på grillen: Grillpakke med hjerteskjell
Relatert: Makrell på ny måte: Grillet teriyaki-makrell á la Japan

Oppskrift

Foto: GodFisk

Gjennom GodFisk har hun delt sin lakesburger-oppskrift:

4 stk lakseburgere
4 stk brioche hamburgerbrød
500 g bakte potetbåter
2 stk avokadoer
1 dl rømme
salt og pepper
0.5 lime
50 g ruccolasalat
1 mango
0.5 rødløk

Relatert: Sjømatrett som gir deg feriefølelsen: Thai-inspirert torsk

Slik gjør du

Tilbered potetbåter enten ved å kutte opp poteter og ovsnbake de på 200 grader i 20 min, eller etter anvisning på pakken.

Mos sammen avokado, rømme, salt, pepper og limesaft.

Del mango og rødløk i terninger.

Pensle lakseburgerene med nøytral olje og krydre med salt og pepper. La de gjerne ligge i romtemperatur i 15 min først.

Sørg for at grillen er skikkelig varm, og grill på direkte varme i 2 minutter på hver side.

Varm briochebrødene raskt på grillen og anrett lakseburger med avokadokrem, ruccola, lakseburger og topp med mango og rødløk.

Nyt sammen med potetbåter eller annet ønsket tilbehør.

Relatert: Laks og pesto med asparges – slik Hellstrøm lager den

Syv enkle grilltips

Ifølge Runa Kvendseth er det ingen magisk trylleformel som skal til for å lykkes med fisk på grillen.

Kvendseths tips for et vellykket fiskemåltid fra grillen:

  1. Begynn med en ren grill
  2. Pensle fisken med litt nøytral olje først
  3. Sørg for at grillen er supervarm når du begynner
  4. Lær deg forskjellen på direkte og indirekte varme
  5. Klargjør alt før du begynner å grille
  6. Bruk gjerne aluminiumsfolie hvis du ikke ønsker å legge fisken rett på grillen
  7. Ikke bli fristet til å snu fisken for tidlig

Du liker nok disse