22
Når sola endelig skinner er det lite fristende å måtte stå inne på et kjøkken for å lage middag. Nei, ta heller med deg maten ut til grillen!
Sjømat på grill går veldig raskt – og det beste: Resultatet blir lett og smakfullt.
Sommer og skalldyr hører sammen. Reker, blåskjell og kreps er de store sommerfavorittene, men hva med å prøve hjerteskjell? Putter du dem i grillpakker med grønnsaker, er dette noe av det enkleste du kan lage.
Finn frem solbriller og skjærefjølene til kutting av grønnsaker, så kan alt lages på verandaen eller i hagen.
Bytt gjerne ut grønnsakene i oppskriften med dine favoritter, alt er lov og vel bekomme.
Til 4 personer trenger du:
2 kg hjerteskjell
2 stk paprika, rød
6 fedd hvitløk
100 g bacon
0.75 dl rapsolje
1 ss chiliflak, tørket
4 dl hvitvin
1 dl bladpersille, frisk
16 stk cherrytomat
4 ark bakepapir
4 ark grillfolie
Slik gjør du:
- Skjær paprika i små terninger og hvitløk i tynne skiver.
- Skjær bacon i biter og stek i rapsolje i 4-5 minutter.
- Ha i paprika, hvitløk og chiliflak, og surr til paprikaen begynner å bli myk, ca. 3 minutter.
- Tilsett hvitvin og kok opp.
- Rør inn finhakket bladpersille, sett til side og avkjøl helt.
- Legg et ark bakepapir på hvert ark grillfolie, og brett opp kantene til små boller.
- Fordel hjerteskjell og baconblandingen i foliene. Husk også å fordele kraften av baconblandingen.
- Del cherrytomater i to, ha over skjellene og brett grillfoliene godt sammen på toppen.
- Legg på varm grill og hør etter når kraften begynner å koke etter 2-3 minutter.
- Når kraften koker lar du det småkoke i 4 minutter til.
- Sjekk at skjellene har åpnet seg.
Server med gressløk drysset over og brød ved siden av.
Oppskrift: Godfisk.no