torsdag, mars 28, 2024

Rørosblå fra Eggen Gardsysteri ble kåret til norges beste ost

Populært

Over 4.000 ostesorter fra 42 land har konkurrert om gjeve utmerkelser i World Cheese Awards. Rørosblå fra Eggen Gardsysteri i Vingelen ble kåret til den beste norske osten.

19 norske ysterier deltok i World Cheese Awards i Wales. De presenterte over 80 av sine beste oster. Her har flere tusen oster fra hele verden konkurrert, og produsentene er alt fra små gårdsysterier, til internasjonale ostegiganter.

Eggen Gardsysteri vant kategorien Beste ost fra Norge, og fikk beste karakter som er «super gold». Raudberg fra Himmelspannet og Rød Ku fra Thorbjørnrød ysteri fikk også ratingen «super gold».

Hele 41 av de norske ostene fikk medalje-rating, og nosk ost har også tidligere utmerket seg i denne konkurransen: I 2016 var Kraftkar fra Tingvollost vinneren av hele konkurransen, mens Fanaost fra Ostegården vant i 2018.

Ifølge nyhetstjenesten Wales24 er dette de 16 ostene som samlet gjorde det best i år:

Le Gruyère AOP surchoix, fra Vorderfultigen

Gorgonzola Dolce DOP fra De’ Magi

Grosse Tomme de Bufflonne Cave Jacobine fra Prolactine France

Âlde Fryske fra De Fryske

Tomme de chèvre Cave Jacobine fra Prolactine France

PATA DE MULO CURADO LOS PAYUELOS fra Quesería Artesanal Los Payuelos

Greensward fra Murray’s Cheese

Devon Blue fra Ticklemore Cheese

Spenwood fra Village Maid Cheese

Grosse Tomme de chèvre Cave Rousseau fra Prolactine France

Sinodun Hill fra Norton and Yarrow Cheese

Gorwydd Caerphilly from Trethowan’s Dairy Ltd

Großer Deichkäse 12 Monate from Rohmilchkäserei Backensholz GmbH & Co. KG

MA-TRU’ Pecorino Amatriciano from F.LLI PETRUCCI SRL

L’Ambra di Talamello from Rocca Toscana Formaggi S.R.L.

Gentenaer from Little Cheese Farm

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel