torsdag, juli 18, 2024

Slik renser du granateple

Populært

Granatepler er en smakfull frukt med lang historie fra ulike kulturer og regioner. De er kjent for sin saftige og smaksrike kjerne, som inneholder små, saftige frø pakket med smak og ernæring.

Granatepler har en skinnende, rødaktig skall som er tynt, men beskyttende over de delikate frøene. Inni skallet finner du de karakteristiske, saftige frøene som varierer i farge fra lysrosa til dyp rød, avhengig av modenheten. Disse frøene har en forfriskende smak som kombinerer sødme med en subtil syrlighet.

Les også: Golalah inviterer nordmenn med på matreise – fra Iran til Rælingen

Kan bremse prostatakreft

Ikke bare smaker granatepler herlig – å spise granatepler har en rekke helsefordeler: De er rike på antioksidanter, spesielt polyfenoler, som kan bidra til å beskytte cellene mot skade fra frie radikaler. Granatepler har også vist seg å ha potensial til å forbedre hjertehelsen, senke blodtrykket, og til og med bidra til å redusere betennelse.

Ifølge Tidsskriftet til Den norske legeforening kan juice av granatepler også kan bremse prostatakreft.

Granateple dyrkes i landene rundt Middelhavet, Afrika og i Sør-Amerika. Dersom du har drivhus kan du også klare å få dem til å vokse i Norge. Foto: Pixabay

Granatepler kan nytes friske, som juice eller som en ingrediens i salater, sauser og desserter. Den distinkte smaken og de mange helsefordelene har gjort dem til en populær frukt i store deler av verden.

Slik renser du Granatepler

Men hvordan i alle dager skal man skrelle denne frukten som i norsk sammenheng ennå er relativt ny? Skallet er tjukt som panser, og det er lett å lage et salig rot på kjøkkenet om du ikke vet hva du driver med når du skal prøve å få ut frøene.

Golalah Abbasi, som står bak Instagram-kontoen @golalahsmatreise har lagt ut en flott video der hun viser og forklarer hvordan du finner de beste granateplene – og hvordan du effektivt renser dem.

Lær å rense granatepler fra Gloalalhs video:

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel