En kopp varm sjokolade er herlig en kjølig høst- eller vinterkveld når været herjer utenfor.
Varm sjokolade er en gjenganger for mange i høst- og vintermånedene. Du kan gjøre litt ekstra ut av sjokoladedrikken ved å ha i marshmallows, pisket krem, ulike smakssiruper som fås i kaffebutikkene – eller kaffe og likører.
Har du krem på, pynt gjerne med litt sjokoladestrø – eller flytende sjokoladesaus av sorten man finner ved iskrem-disken i butikken.
I Spania er varm sjokolade mer enn en drikk. Det er en dipp. Og Chocolate con churros er gjerne noe som dukker opp på frokostbordet.
Spanjolene dypper churros i den, men du kan like gjerne ta en smultring eller annen julebakst – eller sette deg foran peisen og bare nyte det som en drikke. Oppskriften er til to kopper.
Del 170 g mørk sjokolade i biter. Varm 5 dl helmelk på middels varme, og rør 2/3 ts maisena godt inn.
Siden det er mørk sjokolade som benyttes til Chocolate con Churros så er ikke drikken veldig søt, som om du synes sjokoladedrikken blir litt for bitter uten sukker, rører du inn 2 ts sukker nå.
La blandingen koke opp, og ta av kokeplaten. Ha i sjokoladen, og la den smelte inn. Til slutt har du i 1/2 ts cayennepepper.
Varm sjokolade med kaffe
Oppskriften er til 2 personer.
Rør sammen 2 dl espresso, 3 dl melk, 50 gram finhakket mørk kokesjokolade, en hel kanel og 1 ss brunt sukker.
Varm opp under omrøring til like under kokepunktet så sjokolade og sukker smelter.
Server gjerne med litt krem på toppen.
Varm sjokolade med appelsin
Oppskriften er til 6 personer.
Løs en plate kokesjokolade opp i 1 dl varmt vann. Tilsett 1 l melk og varm opp til rett under kokepunktet mens du rører.
Tilsett 1 dl friskpresset appelsinjuice og 3 ss sukker.
Server med krem og litt raspet appelsinskall
Varm sjokolade med baileys og krem
Bland 60 g mørk kokesjokolade (i biter) i 5 dl melk. Varm på lav til middels temperatur mens du rører. Bland inn 0,6 dl Baileys. Ha i krus. Topp med krem, og ha gjerne revet sjokolade eller sjokoladesaus oppå.