Ostekake med gelélokk – en uimotståelig klassiker

av Elisabeth

Drøm deg bort i kombinasjonen av sprø kjeksbunn, silkemyk ostemasse og friskt gelélokk med friske bær på toppen. Denne ostekaken passer like godt til 17. mai, dåp, konfirmasjon, bursdag eller bare som en søt avslutning på helgen. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Foto:Matprat

Ostekake med gelélokk – en uimotståelig klassiker

Print
Serveringer: Ca. 16 stykker Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 320 Kalorier 22 grams Fett
Rating 5.0/5
( 2 stemmer )

INGREDIENSER

Bunn:

  • 250 g digestive- eller Kornmo-kjeks

  • 1 ss sukker (valgfritt)

  • 0,5 ts malt kanel

  • 100 g smør

Ostefyll:

  • 2,5 dl vann

  • 1 pk sitrongelé (pulver)

  • 3 dl seterrømme

  • 200 g kremost naturell (romtemperert)

  • 100 g melis

  • 1 ts vaniljesukker

  • 3 dl kremfløte

Gelélokk + pynt:

  • 2,5 dl vann

  • 1 pk bringebærgelé (eller jordbær, blåbær, appelsin, kiwi)

  • Ca. 200 g friske bær til pynt (blåbær, bringebær, bjørnebær, rips)

SLIK GJØR DU

Slik lager du ostekaken:

1. Lag kjeksbunnen:
Knus kjeks sammen med sukker og kanel i en foodprosessor (eller i plastpose med kjevle). Bland med smeltet smør og trykk massen ut i en springform (ca. 24 cm) dekket med bakepapir. Sett i kjøleskapet.

2. Lag ostefyllet:
Kok opp vann og rør inn sitrongelépulver. Avkjøl litt.
I en stor bolle: Rør sammen rømme og kremost til en jevn blanding. Sikt inn melis og vaniljesukker og bland godt.
Pisk kremfløten stiv og vend den forsiktig inn i ostemassen med slikkepott.

3. Tilsett gelé i ostemassen:
Når geléen er avkjølt (men fortsatt flytende), rør inn litt av ostemassen i geléen først. Spe deretter geléblandingen forsiktig tilbake i ostemassen mens du rører.

4. Hell i formen:
Fordel ostemassen over kjeksbunnen. Dekk til formen og sett i kjøleskap i minst 4 timer.

5. Lag gelélokket:
Kok opp vann, tilsett bringebærgelépulver og rør til oppløst. Avkjøl til geléen er kald men fortsatt flytende. Hell den forsiktig over ostemassen – gjerne over baksiden av en skje for å unngå merker. Sett tilbake i kjøleskap i 1–2 timer.

6. Servering og pynt:
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Løft over på kakefat og pynt med friske bær og gjerne litt knust kjeks rett før servering.

Tips: Du kan variere gelélokket etter sesong eller anledning – jordbær for sommer, appelsin for påske, eller blåbær for høsten!


Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse