fredag, september 29, 2023

En smak av sommer med ekte gresk tzatziki

Populært

Jeg har smakt mange varianter av tzatziki, men sverger fortsatt til oppskriften jeg fikk av en hyggelig gresk dame for mange år siden.

Enten du har grillmat, kylling, lam, kebab eller bare en god dip så smaker tzatziki nydelig. Du kan også bruke den sammen med pitabrød eller landbrød som et mellommåltid.

Retten er vanlig i ulike varianter rundt store deler av middelhavet. Og er du en reiselysten nordmann uten koronapass kan du nyte en smak av syden hjemme på terrassen din.

Tips: Med praktiske skåler fra Joseph Joseph har du sil, dørslag, målebegre og boller i ett. Eva Solo Green Tool hvitløkspresse i elegant nordisk design er laget av et holdbart miljøvennlig material der 50 prosent av plasten er erstattet med hvetefiber. Rivjern fra  Microplanes Master-serie har et skjær i fotoetset stål, som bevarer både aroma og smak i matvarene. Det barberbladsskarpe skjæret kan ikke bli sløvt og det skjærer i steden for å flå råvarene, som mange rivjern gjør. 

Ingredienser:

1 beger yoghurt naturell
1 agurk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 ss eddik
salt
pepper

Slik gjør du:

Riv opp agurken på et rivjern, og klem vannet ut av den i et kjøkkenhåndkle. Press så godt du kan, for er det for mye vann igjen så blir ikke tzatzikien så vellykket.

Ha agurken i en bolle, sammen med to fedd nypresset hvitløk. Tilsett et beger (0,5 l) yoghurt naturell, 2 ss olivenolje og 1-2 ss eddik. Bland godt

Smak til med salt og pepper.

Tzatziki lager du på under 10 minutter. Den tåler veldig godt å stå en dag i kjøleskapet – faktisk smaker den enda bedre dagen etter den er laget.

Pynt gjerne med et par oliven, noen dråper olivenolje og litt dill eller persille når du serverer.

1,238FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel