torsdag, juli 18, 2024

Adventsstjerner som lyser opp førjulstiden

Populært

Adventsstjerna er en av de aller mest utbredte tradisjonene i førjulstida. Fra neste søndag kommer de til å lyse opp i vinduene rundt oss og skape koselig førjulsstemning.

Tidligere var adventsstjerna gjerne en hvit papirstjerne med en enkelt lyspære i. Men de senere årene har det kommet mange flotte varianter. Her er både tradisjonelle og mer moderne varianter. Og … vi fant flere som er på tilbud!

Snøflak, engler og hjerter fra Le Klint

Danske Le Klint er kjent for sine vakre og tidløse designerlamper som holder fast ved verdier som kunsthåndverk, estetikk og kvalitet. De har også laget flere vakre julelys som både alene og sammen i en gruppe setter et elgant preg.

Snowflake-stjernene fås i flere størrelser hos Lampemesteren.

Snowflake er designet av Tine Mouritsen. Le Klints snøfnugg er fremstilt i samme kvalitetsmateriale og etter de samme prinsippene som de verdenskjente håndfoldede lampeskjermene

Le Klint har også en vakker vri med lysende engler. Det tradisjonelle er en stjerne i vinduet, men englene fra Le Klint er en vakker vri på juletradisjonene.

De lyser vakkert opp som et symbol på julens nære verdier; godhet, kjærlighet og medmenneskelighet. Finnes i flere størrelser hos Lampemesteren

Den tredje adventslys-varianten fra Le Klint er et romantisk julehjerte som gir lun og god stemning i denne mørke tiden.

Hjertene kommer i flere størrelser hos Lampemesteren.

De moderne, rundere stjernene

Christiania Glasmagasin har en fluffy og herlig julestjerne som gjør mye ut av seg i vinduet. Stjernen har en diameter på hele 50 cm

I år har vi sett mange av denne runde og fluffy varianten. Christiania Glasmagasin sin julestjerne har også en vakker ledningskjuler.

Klassiske og fargerike

Hos Jotex er alle julevarer satt ned i pris med 30 prosent. Også de mange julestjernene. Her finnes både klassiske og flere moderne varianter

Klassiske Andromena fås i hvit, offwhite og brune nyanser. Dette er en stor, tradisjonell stjerne på 150 cm.  Andromena er som en elegant gigantversjon av barndommens julestjerner, de hvite, små stjernene «alle» hadde i vinduene før i tiden.

Eira julestjerne er 68 cm i diameter, og gjør seg like fint i vinduet som en ekstra lampe.

Eira minner nesten om en blomst med sine avrundede blader.

Vakre nitakkete Shaula kommer i rød, grå, sort og offwhite. Den er 64 cm, og ser nesten ut som en julestjerne.

Også her ser vi stjernen hengt opp et annet sted enn vinduet. Kanskje du har en krok i stua der det er koselig med ekstra lys i førjulstida?

Det er ikke mulig å skrive om julestjerner i et nordisk nettmagasin uten å ha en trestjerne. Naturmaterialer har en stor plass i mange nordiske hjem.

Birk er en moderne vri på det tradisjonelle nordiske. Denne 45 cm store bambusstjernen fås i naturtre og sort. Den lyses opp av små ledpærer.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel