fredag, juni 14, 2024

Nå blir det enklere å kjøpe brukte hvitevarer

Populært

Elkjøp og Norsk Ombruk har inngått samarbeider om salg av brukte hvitevarer på nett.

Med en årlig innsamling på over 30.000 tonn, er Elkjøp den største aktøren innen el-avfall i Norden. Alle kasserte produkter som samles inn, blir enten satt i stand igjen eller resirkulert.

Fortsatt støver mange produkter ned i norske hjem, blant annet rundt 10 millioner gamle mobiltelefoner. Derfor har elektronikkjeden lansert El-pant for å kunne sikre at enda mer el-avfall blir samlet inn på en forsvarlig måte.

Relatert: Miljøvennlige tips som også gir klærne dine lengre levetid

Nå åpner Elkjøp også opp egne nettsider for salg av brukte hvitevarer, i samarbeid med Norsk Ombruk. De brukte hvitevarene vil ha garanti, lover el-kjeden.

– Vi har gode rutiner for innsamling av el-avfall og har samarbeidet lenge med Norsk Ombruk. De fleste av produktene deres kommer derfor allerede fra oss. Nå utvides samarbeidet til å inkludere salg av Norsk Ombruk sine produkter via Elkjøp sine nettsider, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Linda Frid Andresen.

Relatert: «På Stell»-gründerne: Slik vasker du ull

Hun tror dette vil føre til at flere av de produktene som kommer inn til kjeden som El-retur eller El-pant vil kunne få forlenget levetid.

Hvitevarene som selges brukt kommer altså blant annet fra Elkjøps egen innsamling av el-avfall ved kjedens butikker rundt om i landet. Her henter Norsk Ombruks fagfolk de produktene som enkelt kan få et nytt liv, før de repareres, testes, rengjøres og legges ut for salg på nett.

Relatert: Så ofte bør du vaske håndklær og sengetøy

De brukte produktene kjøper du som om de er nye, og etter at du har betalt i nettbutikken leveres hvitevaren på døra – med to års garanti.

– Siden 2013 har vi reddet over 85.000 hvitevarer fra å bli el-avfall til å bli velfungerende produkter med ny levetid, sier Jean Skjelbred i Norsk Ombruk.

Relatert: 7 ting du ikke bør ha i oppvaskmaskinen

Tidligere har Norsk Ombruk solgt produktene sine i egen nettbutikk, hvor rundt 400 klikker seg innom daglig. Til sammenligning har elkjop.no over 200.000 besøk i løpet av en dag. 

– Å handle på nett med garanti er en enklere og tryggere måte å kjøpe brukt på, som dessverre altfor få vet om, sier Skjelbred.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel