Klassikeren Delfiakake har fått et comeback på Instagram og Tiktok de siste årene, men er allikevel ukjent for mange i den yngste aldersgruppen.
Hos den eldre garde er det flere som har et godt forhold til Delfia-kaken. 17 prosent sier de må ha konfektkaken, som inneholder blant annet kjeks og marsipan, til jul. Kaken er mest populær på Vestlandet.
Oppskriften kommer fra Margarincentralens Husmortjeneste som ble opprettet i 1949.
Delfiakake er en mektig konfektkake hvor kjeks, marsipan og geletopper legges lagvis med sjokolademasse, og for mange er dette en klassiker som hører julen til. Kaken ble så populær at Sæthres Kjeksfabrikk laget en spesialtilpasset kjeks til kaken kalt «Per» som dessverre ikke er til salgs lengre i dag.
Delfia-produsent Mills har delt kakeoppskriften med oss.
Ingredienser
4 ss sterk kaffe
250 gram Delfia
250 gram kokesjokolade
2 stk egg
3 ss sukker
0.5 pk søt kjeks (f.eks. Marie-kjeks)
200 gram marsipan
200 gram geletopper
Slik gjør du
Lag sterk kaffe og sett den til side.
Ha delfiafett i en kjele og smelt det over svak varme
Tilsett kokesjokoladen, og la den smelte inn i fettet
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Rør inn delfiablandingen, og tilsett deretter kaffen. Bland godt.
Kle en brødform med aluminiumsfolie. Ha lagvis i sjokolade/delfia-masse, kjeks og utkjevlet marsipan. Start med sjokolade, ha så i kjeks. deretter sjokolade og geletopper, så marsipan, litt sjokolade, deretter kjeks og til slutt sjokolade.
La kaken avkjøles over natten. Pynt med geletopper oppå før den serveres.