mandag, juni 24, 2024

Ta vare på hundens poter i sommervarmen

Populært


Med sol og høye temperaturer er det noen viktige forholdsregler du som hundeeier bør ta for å unngå uheldige og vonde poteskader hos din firbeinte venn.

Brannskader på potene

Hvis solen er sterk eller har stått på noen timer er det viktig å alltid ta en asfaltsjekk før tur. Legg hånden ned på asfalten og hold minst fem sekunder, råder Agria Dyreforsikring i en pressemelding.

Asfalttesten gir deg en god indikasjon på temperaturen. Hvis du er i tvil er det bedre å ikke ta noen unødige sjanser. Husk at stein og svaberg også kan bli svært varme og gi brannskader.

Unngå turer midt på dagen

På varme dager bør du generelt unngå turer midt på dagen. Gå heller en tur tidlig om morgenen eller sent på kvelden når temperaturene er lavere, og gjerne til skogs. Hvis hunden må gjøre sitt fornødne midt på dagen er det ideelt å oppsøke skogen, eventuelt en gressplen.

Husk at mental trening er en fin form for aktivisering på slike dager, for eksempel gjemme godbiter, fylle en kong eller trene på triks.

Strandens skarpe farer

Mange hunder setter pris på en dukkert, noe som også er en fin nedkjøling i sommermånedene.

Det er likevel viktig å være på vakt etter skjell, stillehavsøsters, glasskår, ødelagte engangsgriller eller andre skarpe gjenstander som kan gi stygge potekutt.

Hold et godt øye med omgivelsene, og sjekk potene etter en badeøkt. På den måten finner du eventuelle sår eller skader.

Hvis uhellet skulle skje

Hvis hunden din er uheldig, og du er usikker på alvorlighetsgraden av en poteskade, anbefaler Agria Dyreforsikring å kontakte en veterinær for en vurdering. Da kan hunden få riktig behandling og oppfølging.

I meldingen sier Agria at en fin huskeregel er å alltid ha med et førstehjelpsskrin til hunden. Denne kan du fylle med blant annet desinfiserende og rensende middel, bandasje, kompressor og potesokker. Da kan du selv rense såret, stoppe blødningen og bandasjere før du eventuelt oppsøker en veterinær. Da er sannsynligheten større for å unngå infeksjoner.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel