torsdag, august 18, 2022

Herlige oaser i Shabby Chic-stil

Populært

Planlegger du å oppgradere uteplassen men er usikker på hvordan? Om du liker Shabby Chic-stilen har vi funnet frem til et par vakre oaser du kan du la deg inspirere av.

På denne nydelige, rustikke patioen er frodige grønne klatreplanter blandet med blomster, stauder og rustikke elementer samt pynt i shabby chic-stil.

Kan du tenke deg et mer fredfylt sted å gjemme deg bort med en god bok og en kopp iste?

Selv om man bare har en liten uteplass er det fullt mulig å lage en vakker og inspirerende lun «hule» hvor man kan trekke seg tilbake.

Dersom du bruker veggene kan du skape en fin romfølelse: I bildet både over og under ser du hvordan det skapes god romfølelse med elementer som står en anelse ut fra veggen og skaper dybde. Det gir deg dessuten også elementer klatreplanter kan utfolde seg på.

Ingen av disse to uteplassene er veldig store, men stolene er satt inntil veggen slik at du likevel får mye luft – og følelsen av at du har en hel liten verden for deg selv.

Klatreplantene rundt hyller patioene inn i en vakker grønn oase.

Shabby chic-ting er ofte ting som bærer preg av å ha blitt malt igjen og igjen gjennom årene, med mange lag maling som vises gjennom et heller værbitt ytre.

Du har kanskje ikke lyst å sette ut antikvitetene dine? Det er ikke noe problem! Du kan «fake» denne stilen med helt splitter nye møbler også – bare følg instruksjonene i videoen under:

Shabby chic-stilen kjennetegnes av at det er en blanding av det rustikke og det lett ekstravagante. Store og overdådige ornamenter er hjertelig velkomne i denne stilmiksen.

Tingene på en slik uteplass skal heller ikke matche – nøkkelordene her er «mye» og «tilfeldig», og «ekstravagant» og «værbitt».

Samtidig skal helheten i disse elementene si «velkommen <3 slapp av!»

Ornamenter og møbler som flasser maling er bare et par av de vakre innslagene i denne stilen.

Men du står veldig fritt. Shabby chic er en stil innen interiørdesign der møbler og nips er valgt fordi de bærer preg av alder og har tydelige tegn på slitasje.

Shabby chic omfavner det litt slitte og bebodde utseendet. Det er noe nostalgisk, men likevel vakkert kuratert, over denne ofte lett loslitte stilen.

Kast inn myke farger, flagrende stoffer og en blanding av vintage og ny innredning. Sett finishen med feminine aksenter – og så begynner stilen etter hvert å materialisere seg.

Shabby Chic ligner veldig mye på cottage core-stilen. Det er mange der ute som krangler om stilen er det ene eller det andre. Men hva så? Og om du liker begge? Det er faktisk din uteplass, så det er kun du som avgjør om det er «rett» eller «feil».

Om du har en spennende uteplass i Shabby Chic som du ønsker å dele med oss, så send oss svært gjerne bilder på Messenger hvis det er greit for deg at vi deler nettopp DIN uteplass med Huslig-leserne! Vi elsker å høre fra dere!

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel