Herlige til helgefrokosten og koldtbordet: Eggesalat og rødbetesalat

av Helene

Enten du skal ha storfamilien på julefrokost eller koldtbord – eller du bare vil kose deg litt ekstra selv, så er disse to frokostsalatene en sikker vinner.

Eggesalat er en klassiker du kan ha rett på brødskiva, eller for å heve røykelaksen enda et hakk.

Rødbetesalaten er ekstra god sammen med skinke, sylte, posteier eller som tilbehør til julas restemat.

Det nest beste etter den herlige smaken? Du lager dem i en fei! Om du venter gjester, eller av en annen grunn ikke synes det er greit å ha røde fingertupper etter du er ferdig, så ha gjerne på deg et par hansker når du hakker rødbetene. Fargestoffene i rødbeter er ganske intense og vanskelige å vaske av fingertuppene.

Les også:
Hellstrøms beste sjømattips
Tre sorter klassisk sild til julefrokosten
Fire herlige varianter av varm sjokolade

Eggesalat

6 hardkokte egg
2 ss majones
2 ss creme fraiche
3 ts dijon-sennep
1 ts chilisaus
¼ finhakket purre
½ ts salt
½ ts pepper

Del de hardkokte eggene i terninger.

Bland majones, creme fraiche, sennep, purre, chilisaus, salt og pepper. Vend eggene forsiktig inn i salaten.

Spar gjerne ett av eggene som du kan dele i skiver og bruke som pynt oppå. 

Rødbetesalat

1 glass syltede rødbeter i strimler
1 eple i terninger
1/2 finhakket rødløk
1 dl finhakket gressløk
1 ½ dl majones
2 ss creme fraiche
1 ts revet pepperrot
½ ts salt
½ ts pepper

Bland majones, creme fraiche, pepperot, salt, pepper, rødløk og gressløk.

Vend inn rødbeter og epleterningene. 

Bland godt slik at du får en jevn og vakker rødfarge på salaten.

Du liker nok disse