fredag, juni 14, 2024

Slik holder du bananene friske i opptil to uker

Populært

Opplever du at bananene dine blir brune bare dager etter at du har kjøpt dem? Et triks for å holde dem friske lenger brer seg nå på sosiale medier.

Hvis du finner ut at bananene dine går av altfor raskt, anbefaler folk på sosiale medier et enkelt grep  som kan holde bananene dine friske i opptil 15 dager

Les også: Disse matvarene kan fryses – og så lenge kan du fryse de ulike matvarene

Mannen som står bak TikTok-kontoen @that40yearoldguy ønsket å prøve ut et banan-tips han hadde hørt – for å se om det virkelig stemte at vann holder bananene friske lenger.

I videoen har han seks bananer. Han la tre av bananene i vann, slik at stilkene var helt nedsenket i vannet. Og for å være sikker på at det var vannet som gjorde susen, og ikke bare det at han hadde hatt flaks og kjøpt noen ekstra holdbare bananer, la han tre andre bananer ved siden av.

Les også: Trygg selvplukk av delikatesse

Etter 12 dager kom han tilbake til bananene for å sjekke hvordan det sto til med dem: Bananene som hadde blitt lagret uten vann var gamle og holdt på å gå helt i oppløsning. De bananene som hadde hatt stilken i vann var derimot helt fine.

– Ser ut som det kan hjelpe litt, konkluderer han i videoen.

En enkel og billig måte å få bananer til å vare lenger er altså rett og slett å oppbevare dem med stilken dyppet i vann. Noen hevder bananene holder seg i 10 – 14 dager når de lagres slik. I stedet for de tre eller fire dager som er typisk levetid på kjøkkenbenken eller i fruktskåla.

Les også: Slik fileterer du flatfisk

Plastfolie er et annet tricks man kan bruke for å øke holdbarheten på bananene. Dersom du tar plastfolie rundt stilkene fanger du opp etylengassen. Det er aller mest effektivt om du pakker inn stilken til en og en banan, og ikke en hel klase.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel