tirsdag, oktober 20, 2020

10 historiske, spektakulære bygg tilbyr nå virtuell omvisning

Populært

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter,...

Slik forvandler du plassen under trappen til et magisk lekerom

Alle som har en trapp i huset, vet at det er umulig å innrede det lille rommet under trappen. Det blir som regel stående...

7 grunner til at plantene dine dør

Syns du også at plantene dine dør fort? Det trenger ikke bety at du ikke har grønne fingre. Og det er...

Plages du av mygg? Da bør du nyte sommeren med dette trikset!

Sommeren er snart her. De fleste av oss elsker å kunne sitte utendørs og grille eller bare nyte de varme sommerkveldene. Men så har...

Siden koronaviruset nå herjer, må vi holde oss mest mulig hjemme. Reiser til andre land, og besøk på kulturinstitusjoner og museer må enn så lenge vente. I hvert fall fysisk. Men her skal du få en omvisning i 10 historiske, spektakulære hjem.

1 Buckingham Palace, London, England

Buckingham palace. Foto: Canva

Buckingham Palace har vært det offisielle hjemmet til Englands monark siden 1837. I dag er det dronning Elizabeths hjem. Men av Buckingham Palace`s 775 rom er 19 åpne for publikum.

Få en virtuell omvisning her.

2 Vizcaya Museum og hage, Miami

Vizcaya var tidligere businessmannen James Deerings hjem. Han brukte 9 år og 15 millioner dollar på å bygge villaen og hagen.

Ta turen her.

3 The Frick Collection, New York

Dette slottet ligger på Upper East Side i Manhattan, og var en gang Henry Clay Fricks hjem. Han var en av USAs mest prominente industrimangoler. Slottet ble omgjort til museum i 1935, og her kan man blant annet se Fricks spektakulære kunstsamling.

Ta turen her.

4 Monticello, Charlottesville

Bare 26 år gammel, arvet Thomas Jefferson, senere USAs president, en plantasje i Virginia. Jefferson var interessert i arkitektur, og designet selv et hus med hage på plantasjen. Området er i dag registret som nasjonalhistorisk område.

Ta turen her.

5 Frida Kahlo Museum, Mexico City

Billedmaler Frida Kahlos vakre hus i Mexico City ble omgjort til museum i 1958, fire år etter hun døde. I dette huset vokste hun opp, og her bodde hun også med sin ektemann Diego Rivera.

Ta turen her.

6 Isabella Stewart Gardner Museum, Boston

Isabella Stewart Gardner var en kunstsamler, og hennes hjem, bygget i 1903 er nå museum. Her kan du også se hennes store kunstsamling.

Ta turen her.

7 Lyndhurst Mansion, Tarrytown, New York

Dette spøkelsesaktige slottet ble bygget i 1838, og var en gang jernbanemilliardær Jay Goulds hjem. Slottet har senere blitt brukt som kulisser i flere filmer og serier, blant annet The Blacklist, Project Runway, House of Dark Shadows og Night of Dark Shadows.

Ta turen her.

8 Mount Vernon

Mount Vernon ble bygget i 1734 av George Washingtons far, Augustine. Interiøret er inspirert av Europa, og George Washington brukte huset som sitt hjem frem til han døde i 1799.

Ta turen her.

9 The Mark Twain House, Hartford

I dette flotte huset, bodde Mark Twain sammen med familien sin fra 1874 til 1891. Det var her Mark Twain skrev romanen om Huckleberry Finn.

Ta turen her.

10 Blenheim Palace, Woodstock, Oxfordshire, England

Blenheim Palace er det tidligere hjemmet til Consuelo Vanderbilt og hennes mann. Her ble blant annet deler av Harry Potter-filmene spilt inn. Sir Winston Churchill ble også født her.

Ta turen her.

Kilde: House Beautiful

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel