Skotske eggs er egg kledd i kjøtt og kavring. Det er et smakfullt og mettende innslag på lunsj- eller koldtbordet.
Det er enkelt å lage, enten du bruker airfryer eller frityrgryte. Smaker herlig både lunkne og kalde. Server gjerne med majones, aioli eller en annen favoritt-dip.
På et koldtbord holder det plenty å regne et halvt egg per person. Litt avhengig av hvor store egg du har så bør du regne opp mot 60 gram kjøttfarse per egg.
Les også: Herlige til helgefrokosten og koldtbordet: Eggesalat og rødbetesalat
Les også: Tre varianter av eggemuffins til frokostbordet
Ingredienser
Hardkokte egg
Kjøttdeig eller annet kvernet kjøtt
Egg til pensling
Strøkavring
Du kan også gjerne blande litt chillisaus, muskatnøtt eller finhakket pladpersille i kjøttfarsen – og husk å smake til med salt og pepper.
Les også: Tre sorter klassisk sild
Les også: Herlige grove horn med ost- og skinkefyll
Slik gjør du:
1. Kok hardkokte egg
2. Bland kjøttdeig eller annen kjøttfarse med salt og pepper. Smak også gjerne til med muskatnøtt (ikke nødvendig). Om du vil kan du også tilsette smaker som chilisaus, bladpersille eller spinat. Beregn ca en halv ts chilisaus per 100 g kjøtt.
3. Kjevle ut kjøttfarsen, og kle de hardkokte eggene med kjøtt.
4. Når egget er kledd med kjøttfarse, pensler du med egg. Pass på at du har fordelt farsen jevnt rundt egget.
5. Vend i strøkavring, slik at du har dekket kjøttet godt med kavring.
6. Spray med litt olje, og sett i airfryer i ca 16-18 minutter på 200 grader. Dersom du en klassisk frityrsteker, holder du oljen rundt 180 grader, og frityrsteker til eggene er gyldenbrune (ca 5 minutter)
Server varm eller kald. Kan også lages kvelden i forveien. Smaker godt med litt majones eller aioli.