Herlige grove horn med ost- og skinkefyll

av Helene

Enkel og grei matpakke – og ekstra gode blir de om du varmer dem raskt i mikrobølgeovnen først

Denne enkle oppskriften gir 12-18 horn, alt etter hvor store horn du ønsker. Dersom du vet du trenger en stor porsjon kan du dele opp deigemnet i 2 x 6, men det vanlige er å dele deigen i 2 x 8.

Til oppskriften bruker vi Møllerens grovbakst, som også er «opphavet» til denne oppskriften. Det er en blanding mellom siktet og sammalt hvete og rug, men det går også an å bruke andre grove melsorter.

Ingredienser:

1 kg grovt mel, Møllerens grov
7 dl vann
200 g kokt skinke
200 g revet ost (halvparten til fyll, halvparten til topping)
1 pose tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt

Slik gjør du:

Elt mel, vann, gjær, salt og olivenolje sammen til en glatt og smidig deig.

Dekk til og la deigen heve i ca 30 minutter.

Del deigen i to og kjevle ut i to sirkler.

Del hver sirkel inn i 8 trekanter – eller 6 trekanter om du ønsker store horn. Legg på ost og skinke, rull sammen og form som et horn.

Plasser hornene på stekeplate, og pensle dem med vann. Topp deretter med revet ost, dekk til og la hornene etterheve til de er omtrent dobbelt så store.

Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.


Du liker nok disse