Nyt sola med sunn sjømat på grillen: Grillpakke med hjerteskjell

av Helene

Når sola endelig skinner er det lite fristende å måtte stå inne på et kjøkken for å lage middag. Nei, ta heller med deg maten ut til grillen!

Sjømat på grill går veldig raskt – og det beste: Resultatet blir lett og smakfullt.

Sommer og skalldyr hører sammen. Reker, blåskjell og kreps er de store sommerfavorittene, men hva med å prøve hjerteskjell? Putter du dem i grillpakker med grønnsaker, er dette noe av det enkleste du kan lage.

Finn frem solbriller og skjærefjølene til kutting av grønnsaker, så kan alt lages på verandaen eller i hagen.

Bytt gjerne ut grønnsakene i oppskriften med dine favoritter, alt er lov og vel bekomme.

Til 4 personer trenger du:

2 kg hjerteskjell

2 stk paprika, rød

6 fedd hvitløk

100 g bacon

0.75 dl rapsolje

1 ss chiliflak, tørket

4 dl hvitvin

1 dl bladpersille, frisk

16 stk cherrytomat

4 ark bakepapir

4 ark grillfolie

Slik gjør du:

  • Skjær paprika i små terninger og hvitløk i tynne skiver.
  • Skjær bacon i biter og stek i rapsolje i 4-5 minutter.
  • Ha i paprika, hvitløk og chiliflak, og surr til paprikaen begynner å bli myk, ca. 3 minutter.
  • Tilsett hvitvin og kok opp.
  • Rør inn finhakket bladpersille, sett til side og avkjøl helt.
  • Legg et ark bakepapir på hvert ark grillfolie, og brett opp kantene til små boller.
  • Fordel hjerteskjell og baconblandingen i foliene. Husk også å fordele kraften av baconblandingen.
  • Del cherrytomater i to, ha over skjellene og brett grillfoliene godt sammen på toppen.
  • Legg på varm grill og hør etter når kraften begynner å koke etter 2-3 minutter.
  • Når kraften koker lar du det småkoke i 4 minutter til.
  • Sjekk at skjellene har åpnet seg.

Server med gressløk drysset over og brød ved siden av.

Oppskrift: Godfisk.no

Du liker nok disse