Quantcast
onsdag, desember 2, 2020

Disse 8 tingene går igjen ved boliger som går over takst

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan...

Plages du av mygg? Da bør du nyte sommeren med dette trikset!

Sommeren er snart her. De fleste av oss elsker å kunne sitte utendørs og grille eller bare nyte de varme sommerkveldene. Men så har...

7 ting du kan bruke oppvasktabletter til

De fleste legger oppvasktablettene i oppvaskmaskinen og lar det være med det. Men visste du at du kan bruke disse tablettene til så mye...

Meglere peker på hva de mest populære boligene har til felles. 

Beliggenheten er selvsagt viktig for boligens pris, men det er også flere andre ting som går igjen når Aftenposten spør eiendomsmeglere hva som gjør at enkelte boliger oppnår ville budrunder og priser langt over takst

Vi liker «instagram-vennlige» boliger der man får en følelse av å komme inn i et interiørmagasin.

– Folk kommer på visning når det er knallbra bilder. Det funker ikke å la folk bruke fantasien, sier Erik Haugland i Eiendomsmegler Vest. 

Samtlige meglere Aftenposten har snakket med trekker frem farger som et pluss. Altså at veggene er malt i moderne farger. 

– Betalingsvilligheten er sterk hvis boligen er pusset opp riktig. Her anbefaler vi tidløse farge- og materialvalg, sier Guri Leinæs i Privatmegleren Aksept.

Trygghetsfølelsen er en annen faktor som trigger folk til å gå høyt i budrundene. Dan Berven Karlsen i DNB Eiendom opplever høy betalingsvilje for totalrenoverte leiligheter. For eksempel i bygg som nærmest er strippet ned til beinet og bygget opp igjen.

Bad er viktig

Har boligen et bad som er yngre enn 10 år er det også et pluss. 

– Bad har mye å si, for bad er dyrt. Det plager meg likevel at mange har gammelt bad med nye fliser. Det er fremdeles et gammelt bad, sier Silje Heggø.

Folk har også økt betalingsvilje når boligen slipper inn mye lys. Store vinduer trekkes frem som et pluss. 

Nå som vi går mot vinter opplever meglerne at peis selger bra, mens det om sommeren er balkonger som får folk til å slippe seg løs i budrundene. 

– Når man skal kjøpe en bolig til så høy kvadratmeterpris som det er i Oslo, vil det være prisdrivende om disse kvadratmeterne er utnyttet godt. Her vil oppbevaringsplass, garderobeplass, gode møbleringsmuligheter, plassering og utnyttelse av plass på kjøkken etc. bli viktig, sier Guri Leinæs i Privatmegleren Aksept.

Hun legger også til at mange er skeptiske til første og femte etasje. I første etasje kan det være innsyn, og i femte etasje er det mange trapper å gå om det ikke er heis.

LES OGSÅ: Dette er de ti stedene i boligen din med mest bakterier

74,223FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel