tirsdag, juni 2, 2020

Så enkelt kan du åpne tette sluk hjemme

Populært

Kaster du disse små posene? Det burde du ikke! Her er 8 nyttige ting du kan bruke dem til!

Du har sikkert merket at når du kjøper sko så ligger det ofte noen hvite poser som er fylt med små kuler i esken....

Alenefaren kjøper en gammel skolebuss, og forvandler den om til et hjem for seg og sin datter

Adam Collier (42) er en snekker fra Brighton i England. Han har en tenåringsdatter, Devan. Sammen har de laget seg et hjem av en...

10 historiske, spektakulære bygg tilbyr nå virtuell omvisning

Siden koronaviruset nå herjer, må vi holde oss mest mulig hjemme. Reiser til andre land, og besøk på kulturinstitusjoner og museer...

7 grunner til at plantene dine dør

Syns du også at plantene dine dør fort? Det trenger ikke bety at du ikke har grønne fingre. Og det er...

Vi har vel alle opplevet det. At vannet plutselig renner langsommere ned i sluket enn tidligere – og det er opplagt det er noe som hindrer det. Avløpet er tett.

Da er det fristende å ringe etter en rørlegger som kan fikse det, men det er ikke sikkert det er så vrient som det først kan virke som – og rørleggere er gjerne dyre, så det kan være verdt å gjøre et forsøk på egenhånd før man tar opp telefonen og ringer.


Her presenterer vi noen enkle, men gode, råd om hva man selv kan prøve for å åpne tette sluk. Det meste av hva man trenger finnes i de fleste hjem allerede, så det koster ikke all verden heller.


Åpne kjøkkenvasken

Et gammelt og velkjent råd for å åpne tette sluk på kjøkkenet består av bare tre ingredienser. Natron, eddik og kokende vann.

Alt du trenger å gjøre er å blande ut en desiliter natron med en desiliter eddik og tømme det ned i sluket. Deretter fyller du på med en liter kokende vann.

Den kjemiske reaksjonen som oppstår fjerner det meste av fett, skitt og matrester, og virker det ikke første gangen kan det hele gjentas inntil alt er åpent igjen.

Åpne sluket på badet

I motsetning til på kjøkkenet, hvor sluket som oftest blir tett på grunn av fett og matrester, er det andre årsaker til sluket på badet tettes. Her er det gjerne hår, hudrester og såperester som er synderen.


Her kan det forsøkes med å blande en desiliter salt i en liter kokende vann man tømmer ned i sluket. Gjenta gjerne et par ganger inntil det meste er oppløst og sluket åpnes igjen.

Rens rørene med oppvaskmiddel

Dette er svært enkelt. Tøm en desiliter oppvaksmiddel ned i sluket, vent en time, og skyll godt med mye varmt vann.

Overraskende enkelt, og overraskende effektivt.

Bruk en avløpspumpe

Dette er rørleggerens beste venn. Enkel å bruke og svært effektiv.

Sørg for at sugekoppen dekker hele sluket som skal åpnes, skru på vannet så det blir ekstra vakuum og pump i vei. Det kan kreve litt trening å få det til, men når man har teknikken inne er det både effektivt og hurtig.

Har vasken overløpsrør kan det hjelpe å dekke det til, enten ved å bare holde hånden over eller sette på en tapebit mens man holder på.

Og sist men ikke minst, bruk rist i avløpet

Dette er det enkleste og beste man kan gjøre, da man forebygger problemet før det oppstår. Riktignok får man ikke tak i alt, men man begrenser hva som kommer ned i sluket og kan skape problemer senere.

De fleste vasker kommer med en slik som standard, eller de er å få kjøpt i alle mulige varianter.

Smart, enkelt og effektivt. Del gjerne artikkelen så andre også kan lære hvordan de åpner sine egne sluk uten å måtte ty til rørleggere, og legg også igjen en kommentar hvis du har noen tips som burde vært med i oversikten.

LES OGSÅ: Forskning viser at de som gjør husarbeid, lever lenger

72,141FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel