Hjem Praktiske tips Så enkelt kan du åpne tette sluk hjemme

Så enkelt kan du åpne tette sluk hjemme

Reklame

Vi har vel alle opplevet det. At vannet plutselig renner langsommere ned i sluket enn tidligere – og det er opplagt det er noe som hindrer det. Avløpet er tett.

Da er det fristende å ringe etter en rørlegger som kan fikse det, men det er ikke sikkert det er så vrient som det først kan virke som – og rørleggere er gjerne dyre, så det kan være verdt å gjøre et forsøk på egenhånd før man tar opp telefonen og ringer.

Her presenterer vi noen enkle, men gode, råd om hva man selv kan prøve for å åpne tette sluk. Det meste av hva man trenger finnes i de fleste hjem allerede, så det koster ikke all verden heller.

Åpne kjøkkenvasken

Reklame

Et gammelt og velkjent råd for å åpne tette sluk på kjøkkenet består av bare tre ingredienser. Natron, eddik og kokende vann.

Alt du trenger å gjøre er å blande ut en desiliter natron med en desiliter eddik og tømme det ned i sluket. Deretter fyller du på med en liter kokende vann.

Den kjemiske reaksjonen som oppstår fjerner det meste av fett, skitt og matrester, og virker det ikke første gangen kan det hele gjentas inntil alt er åpent igjen.

Åpne sluket på badet

I motsetning til på kjøkkenet, hvor sluket som oftest blir tett på grunn av fett og matrester, er det andre årsaker til sluket på badet tettes. Her er det gjerne hår, hudrester og såperester som er synderen.

Her kan det forsøkes med å blande en desiliter salt i en liter kokende vann man tømmer ned i sluket. Gjenta gjerne et par ganger inntil det meste er oppløst og sluket åpnes igjen.

Se også
Visste du at ved bruk av bleier kan du få superabsorberende jord til plantene dine?
Se også
Seks geniale triks til rengjøring av badet

Rens rørene med oppvaskmiddel

Dette er svært enkelt. Tøm en desiliter oppvaksmiddel ned i sluket, vent en time, og skyll godt med mye varmt vann.

Overraskende enkelt, og overraskende effektivt.

Bruk en avløpspumpe

Dette er rørleggerens beste venn. Enkel å bruke og svært effektiv.

Sørg for at sugekoppen dekker hele sluket som skal åpnes, skru på vannet så det blir ekstra vakuum og pump i vei. Det kan kreve litt trening å få det til, men når man har teknikken inne er det både effektivt og hurtig.

Har vasken overløpsrør kan det hjelpe å dekke det til, enten ved å bare holde hånden over eller sette på en tapebit mens man holder på.

Og sist men ikke minst, bruk rist i avløpet

Dette er det enkleste og beste man kan gjøre, da man forebygger problemet før det oppstår. Riktignok får man ikke tak i alt, men man begrenser hva som kommer ned i sluket og kan skape problemer senere.

De fleste vasker kommer med en slik som standard, eller de er å få kjøpt i alle mulige varianter.

Smart, enkelt og effektivt. Del gjerne artikkelen så andre også kan lære hvordan de åpner sine egne sluk uten å måtte ty til rørleggere, og legg også igjen en kommentar hvis du har noen tips som burde vært med i oversikten.

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Slik får du håndklærne dine myke og fluffy

Ikke noe er så deilig som å tørke seg med helt nye, tjukke, myke og fluffy håndklær. Men dessverre blir håndklærne ofte både stive...

Gun-Maries pelargonier er over to meter høye. Her er hennes hemmelige triks

Gun-Marie fra Sverige elsker pelargonier. Hun har holdt på med denne vakre blomsten i over 20 år. I løpet av de årene, har hun...

Ta en titt på bildene fra innsiden av denne husbåten. Det er helt fantastisk!

Denne lille husbåten på 37 kvadratmeter, går under navnet "The Tiny". Men selv om den er liten, rommer den utrolig mye. Bare ta en...

Hun kjøpte en gammel buss og pusset den opp – 3 år senere er dette hjemmet hennes

Jessie Lipskin er en ung amerikansk jente. På Instagram kan man følge historien hennes om hvordan hun har pusset opp en gammel buss til...

8 eksempler på hvordan du kan gjøre gamle stoler om til flotte benker

Vi kaster alt for mye. Hvor ofte bytter vi ikke ut for eksempel møbler? Men i stedet for å kaste møbler når vi ønsker...