fredag, september 17, 2021

Slik holder du dunjakken fin etter vask

Populært

Dunjakker bør ikke vaskes spesielt ofte. Men må du først gi den en runde i vaskemaskinen så finnes det tips for å få et best mulig resultat. 

Mange kjenner nok igjen beskrivelsen av en nyvasket og paddeflat puffer-jakke der all dunen er ujevnt fordelt i små klumper. 

Dunjakker er ikke spesielt egnet for vask. Dersom du må vaske den, er det likevel råd å få, slik at du kan ta den ut igjen fra vaskerommet i samme fasong som den hadde da du la den til vask. 

Det kanskje aller lureste du kan gjøre om du får en flekk på dunjakken, er ifølge DinSide å tørke det bort så fort som mulig, med en fuktig klut. Slik kan du spare vaskingen til når det virkelig trengs.

Må du først vaske jakken så er alle plagg utstyrt med en vaskeanvisning, og noen plagg kommer med en brosjyre med pleieråd. Dette er det lurt å lese.

Å følge vaskeanvisningen er viktig også med tanke på de forbrukerrettigheter du har om det viser seg at du må reklamere. Hvis du ikke har fulgt vaskeanvisningene har du en dårlig sak.

– Generelt når det gjelder vask av dun, anbefales det 40 grader normalt program, og å bruke Milo. For å få puffet opp dunen, tørk i tørketrommelen med et par tennisballer. Ikke bruk tøymykner, for det kan «tynge» dunen, sier Malin Skaar som er vaskeekspert og leder for Orkla forbrukerservice til Dinside. 

Vær imidlertid oppmerksom på at dun ikke holder seg like fint etter gjentatte vask.

1,206FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel