fredag, juni 14, 2024

Dette er de ti stedene i boligen din med mest bakterier

Populært

Trodde du det bare var toalettet ditt som var fullt av bakterier? Da må du tro om igjen. Etter å ha lest dette, kommer du mest sannsynlig til å få veldig behov for å finne frem vaskekosten og skrubbe løs.

Det er fort gjort å glemme disse stedene, men visste du at kaffetrakteren din, tannbørsteholderen og Fidos maskål også florerer av bakterier?

LES OGSÅ: Slik vasker du hjemme for å ta knekken på koronaviruset

Her skal du få en delikat liste over de 10 stedene i boligen din med mest bakterier:

1 Oppvaskkosten

Ifølge en studie, bor det så mye som over 3 millioner mikroorganismer på oppvaskkosten din. For å minimere dette tallet, skyll kosten godt etter hver gang du har brukt den. La den også få seg en tur i oppvaskmaskinen med jevne mellomrom. Og bytt den ut – ikke altfor sjeldent.

2 Fjernkontroller og spillkontroller

Det kravler flere tusen bakterier og mikroorganismer over fjernkontrollene dine. For ikke å snakke om tenåringens spillkontroll.

Ikke glem å rengjøre de jevnlig. Fjern batteriene og skrubb med en tørr tannbørste. Tørk over med en fuktig klut. Du kan også bruke brillerens.

3 Kaffemaskinen

Hver morgen når du drikker kaffen din, drikker du også mest sannsynlig store mengder bakterier. I tillegg er det store sjanser for at det bor både sopp og mugg i kaffetrakteren din.

Husk å vaske kaffetrakteren jevnlig. Og bruk helst egnede rensetabletter og avkalkningstabletter.  Har du ikke dette, kan du kjøre en blanding med halvparten vann og halvparten eddikk gjennom trakteren.

4 Tannbørsteholderen

Tannbørsten din er full av bakterier. Derfor er det viktig å bytte den ofte. Men det er ikke bare tannbørsten som trenger å byttes ut. Tannbørsteholderen er også et deilig grosted for bakterier.

Tips: Prøv dette geniale rengjøringtrikset på badet neste gang

Vask den godt, ofte. La den gjerne stå en stund med eddik i.

5 Skjærebrettet

Ifølge Dr. Charles Gerba ved Universitetet i Arizona, er det 200 flere bakterier på skjærebrettet ditt enn på toalettet. I hvert fall hvis du bruker det til å skjære rått kjøtt uten å vaske det godt etterpå.

Tips: Slik rengjør du skjærebrettet ditt skikkelig

En god vask med såpe og vann holder. Men gjør det etter hver gang du har brukt det.

6 Mobilen

Dette kommer sikkert ikke som noen overraskelse, men telefonen din er full av ekle bakterier.

Tørk av den jevnlig med en fuktig klut. Du kan godt bruke brillerens eller skjermrens også. Helst en gang i uken.

7 Knappene på komfyren

Knappene på komfyren er ett av de mest skitne stedene på kjøkkenet ditt. Vi tar på mat, gjerne rått kjøtt, og skrur på knappene uten å vaske oss i mellom.

Tips: Slik får du stekeovnen din ren, uten å skrubbe

Ta knappene helt av, og legg de i såpevann. Her kan du også bruke vann og eddik. Går det ikke an å ta de av, spray eddikblanding på, og tørk godt.

8 Vesken din

Jepp, vesken din, og spesielt håndtakene, er fulle av ekle bakterier. Du har gjerne med deg vesken over alt, på jobb, i butikken og på offentlige toaletter.

Så, vask vesken din! Oftere enn du gjør!

9 Kjøkkenvasken

Her finner vi en deilig blanding av matrester, gammel kaffegrut, melkesøl og alt annet bakteriene elsker å formere seg i.

Strø litt natron jevnlig ned i vasken din. Det hindrer bakteriene i å formere seg. Hell litt eddik etter, og skyll godt.

10 Kjæledyrenes matskål

Her florerer det av bakterier, og Fidos matskål er faktisk ett av de mest skitne stedene i huset ditt. Så vask både mat- og vannskålen ofte. Helst daglig.

Kilde: Bobvila

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel