Bacon BBQ smashburger med karamellisert løk

av Helene

Det er straks helg og for mange betyr det ekstra god mat. Hvis du ikke allerede har menyen klar, foreslår vi å fyre opp grillen og lage en skikkelig digg burger. Denne oppskriften sparer ikke på noe – og vil garantert gi helgefølelse!

Les også: Burgersauser du lager på 1-2-3

Forberedelsestid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Enkel
Grilltemperatur: 200°C
Grillmetode: Direkte
Spesialutstyr: Plancha stekeplate

Ingredienser

200 gram kjøttdeig/kvernet kjøtt (2 x 100 gram)
2 skiver Amerikansk cheddar
2 stk hamburgerbrød
2 skiver tomat
1 stk løk
4 skiver bacon
2 ss BBQ saus
4 skiver sylteagurk
2 blad hjertesalat
Salt, pepper og grillkrydder

Les også: Slik griller du den perfekte biffen

Slik gjør du:

På kjøkkenet

  • Skjær opp tomat, løk, sylteagurk og hjertesalat.

Les også: Guide: Slik bygger du drivhus

Ved grillen

  • Varm opp plancha/stekeplate og stek bacon og løk til det blir sprøtt og gyldent.
  • Krydre med salt, pepper og litt grillkrydder
  • Når løk og bacon er ferdig skyv det øverst på stekeplaten.
  • Varm burgerbrødene til de får en fin stekeskorpe.
  • Legg på kjøttdeig/kvernet kjøtt formet som en ball og mos de flate på grillen.
  • Stek på den ene siden og snu rundt.
  • Legg på ost og vent til osten har smeltet og kjøttet er ferdig stekt.
  • Legg så burgeren i brødet med bacon, karamellisert løk og annet tilbehør som eksempelvis hjertesalat, tomat, sylteagurk og BBQ saus.

Oppskriften er utviklet av Weber i samarbeid med Gladkokken.

Du liker nok disse