Det er straks helg og for mange betyr det ekstra god mat. Hvis du ikke allerede har menyen klar, foreslår vi å fyre opp grillen og lage en skikkelig digg burger. Denne oppskriften sparer ikke på noe – og vil garantert gi helgefølelse!
Les også: Burgersauser du lager på 1-2-3
Forberedelsestid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Enkel
Grilltemperatur: 200°C
Grillmetode: Direkte
Spesialutstyr: Plancha stekeplate
Ingredienser
200 gram kjøttdeig/kvernet kjøtt (2 x 100 gram)
2 skiver Amerikansk cheddar
2 stk hamburgerbrød
2 skiver tomat
1 stk løk
4 skiver bacon
2 ss BBQ saus
4 skiver sylteagurk
2 blad hjertesalat
Salt, pepper og grillkrydder
Les også: Slik griller du den perfekte biffen
Slik gjør du:
På kjøkkenet
- Skjær opp tomat, løk, sylteagurk og hjertesalat.
Les også: Guide: Slik bygger du drivhus
Ved grillen
- Varm opp plancha/stekeplate og stek bacon og løk til det blir sprøtt og gyldent.
- Krydre med salt, pepper og litt grillkrydder
- Når løk og bacon er ferdig skyv det øverst på stekeplaten.
- Varm burgerbrødene til de får en fin stekeskorpe.
- Legg på kjøttdeig/kvernet kjøtt formet som en ball og mos de flate på grillen.
- Stek på den ene siden og snu rundt.
- Legg på ost og vent til osten har smeltet og kjøttet er ferdig stekt.
- Legg så burgeren i brødet med bacon, karamellisert løk og annet tilbehør som eksempelvis hjertesalat, tomat, sylteagurk og BBQ saus.
Oppskriften er utviklet av Weber i samarbeid med Gladkokken.