Lun aubergingrateng

av Helene

Aubergine har både lavt energi – og fettinnhold. Den er også en god kilde til protein og kostfiber, forteller Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Aubergine kom fra Asia til Europa på 700-tallet og har etablert seg som en viktig del av det sør-europeiske kjøkken. Aubergine er frukten av en plante som tilhører samme familie som potet og tomat. 

Foto: Helene Kleppe

For å oppnå den beste smaken skjæres den gjerne opp i tykke skiver og drysses med salt og tilsettes noen dråper sitron før bruk. Etter 15 minutter skylles den bitre vesken som har piplet fram, salt og sitron av.

Denne Aubergingratengen fra Campania spises lun. Oppskriften rekker til seks personer.

Ingredienser

1 kilo auberginer
1 kilo tomater
1 basilikum
2 fedd hvitløk
2 hardkokte egg
300 g mozzarella
100 g parmesan (revet)
Olivenolje
Salt
Pepper

Foto: Helene Kleppe

Slik gjør du:

  1. Del auberginene i ½ cm tykke skiver. Legg dem på en tallerken. Dryss over salt, og sett en tallerken til over dem, og legg dem i press med et lodd (en tung jerngryte duger også!)
  2. Skåld og flå tomatene. Fjern kjernen, og hakk i små biter. Varm i en kjele.
  3. Ha en halv basilikum og to knuste fedd hvitløk i tomatsausen. La den koke lett slik at du ser sausen glattes. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Skyll auberginskivene. Varm olivenolje i stekepannen og stek auberginskivene til de er gylne.
  5. Skjær de hardkokte eggene og mozzarellaen i skiver.
  6. I en smurt ildfast form legger du et lag auberginer, dryss over parmesan. Legg egg og mozzarella oppå. Hell over et lag tomatsaus. Gjenta, og avslutt med tomatsausen.
  7. Stek i ca 40 min  på 175 grader.
  8. Dryss over resten av parmesanen når det er ti minutters steketid igjen.
Foto: Helene Kleppe

PRØV OGSÅ: Hils våren velkommen med en deilig sitronmarengspai

Du liker nok disse