søndag, mai 22, 2022

Slik får du tatt husvasken raskere

Populært

Rengjøringseksperten røper triks for å få vaskingen til å gå raskere.

– En god rutine er alfa og omega for å vaske huset raskt. Når du får rutinene skikkelig inn i systemet, vil du etter hvert merke at vaskingen går raskere og raskere for hver uke som går, sier rengjøringsekspert Charlotte Sagvik fra Citymaid til Coop.

Rengjøringseksperten peker på fem grep du kan ta som vil gjøre at du vasker huset raskere.

1. Hold huset ryddig

Å holde huset ryddig i hverdagen vil spare deg mye tid. Å rydde er nemlig noe av det som tar mest tid når man vasker huset.

– Ha en rutine på å alltid ta med deg ting som ligger og slenger. Ofte går vi bare rett fordi når vi passerer dem, og utsetter det til senere, sier Sagvik.

Før du går i gang med vaskingen må du rydde. Gjør dette først. Hvis du skal vaske rundt rot som flyter over alt, blir det verken spesielt effektiv vasking eller spesielt rent.

2. Vask overflatene først

– Tørk over overflater som hyller, bord og benker. Ikke tenk på om smuler og støv faller ned på gulvet, for gulvvasken tar du til slutt, sier Sagvik til Coop.

3. Prioriter

Det er ikke alle som har tid til en full husvask hver uke.

– Kjøkken og bad er de viktigste rommene, og bør prioriteres når du først skal vaske, råder Sagvik.

4. Rengjør systematisk i samme retning

Ved å bevege deg i en systematisk retning er det lettere å holde orden på hvor langt du har kommet i rengjøringen og det er dessuten motiverende å tenke på at alt som ligger bak deg er en ren sone.

Sagvik sier at om du går med eller mot klokken ikke har så mye å si, men poenget er å gå systematisk til verks fremover i rommene.

5. Ta gulvet til slutt

Når du er ferdig med å rydde og vaske overflatene, bad og kjøkken, står gulvet for tur. Har du en støvmopp, er det mest effektivt, mener Sagvik.

– Da slipper du å dra frem støvsugeren, og sparer masse tid på å slippe å støvsuge, sier hun.

Start med gulvet i rommet som er renest og ta gulvet som er mest skittent til slutt.

Kilde: Coop.no

Trenger du ny høytrykkspyler for å ta terrassevasken grundig?

Sjekk denne modellen fra Nilfisk til bare 4995,-

1,196FansLik
279FølgereFølg

Neste artikkel