Disse grønnsakene tar helt av på TikTok – har du prøvd dem?

av Elisabeth

Poteter, kål og gulrøtter har aldri vært mer trendy. Nå flommer TikTok over av grønnsaksretter du faktisk får lyst til å lage!

Hvem skulle tro at noe så enkelt som poteter og kål kunne bli superstjerner på TikTok i 2025? Med hashtags som #cabbagesteaks og #crispypotatoes får du millioner av visninger – og det er ikke uten grunn. Grønnsaker er i vinden som aldri før, og hjemmekokker over hele verden tryller fram retter som er både smakfulle og overraskende enkle.

Kjedelig kål? Ikke nå lenger

– Det er gøy å se hvordan hverdagsgrønnsaker går viralt fordi de lages på nye måter. Jeg ser ofte videoer som får meg til å tenke at «akkurat sånn har jeg ikke smakt potet før», sier Torjus Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

En hverdagsgrønnsak mange overser – den «kjedelige» kålen – kan bli utrolig god med litt ny vri. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Han har helt rett. Her er noen av de mest populære grønnsakstrendene akkurat nå:

🔥 1. Sprø poteter i alle varianter

Poteten har fått en skikkelig oppgradering. På TikTok eksperimenteres det med knuste poteter, potettårn, friterte skiver og ovnsbakte varianter med parmesan og urter. Fellesnevneren? Sprøtt, gyllent og uimotståelig.

🥬 2. Kålbiffer (aka Cabbage Steaks)

Tykkeskårne skiver av hodekål bakes i ovnen med smør, hvitløk og urter. Mange topper dem med asiatiske dressinger, chili eller revet ost – og resultatet? En saftig, smakfull og billig middag du aldri har smakt maken til.

🍯 3. Grønnsaker med hot honey

Den søtsterke kombinasjonen av honning og chili er magisk sammen med for eksempel gulrøtter eller blomkål. Drypp den krydrede honningen over ovnsbakte grønnsaker og se familien forsyne seg to ganger.

🍽️ 4. Alt-i-ett former (Tray bakes)

Perfekt for travle hverdager. Kast grønnsaker, kjøtt eller fisk, litt olje og krydder i en form – og vips, du har middag. Disse rettene er populære fordi de krever lite innsats, men gir mye smak.

🌱 5. Hasselback-trikset

Denne teknikken handler om å snitte grønnsakene nesten helt gjennom, fylle sprekkene med smør, urter eller ost – og steke til det er gyllent og mørt. Ikke bare ser det lekkert ut, men det gir en nydelig tekstur.

– Folk vil ha mat som er enkel, inspirerende og gir ny smak med små grep, sier Bredvold. Det trenger ikke være komplisert for å være godt.

Så neste gang du står og stirrer på en pose poteter eller et hodekål – tenk TikTok. Kanskje du lager kveldens virale suksess?

Du liker nok disse