fredag, mai 29, 2020

7 grunner til at plantene dine dør

Populært

9 vakre adventstjerner til huset ditt

Adventstjerner er ikke som de en gang var. Tidligere var det den ene klassiske julestjernen som prydet de fleste hjem i...

15-åringen bygger et bord på sløyden. Får snekkere over hele verden til å måpe

Den 15 år gamle gutten, som bare kaller seg for Baumstaller på Imgur, viser hvordan han har laget bordet, som han kaller et evighetsbord....

Trebarnsmoren lagde et nydelig hus ut av et helt vanlig lekehus. Se hvordan hun gjorde det

Eleesha Quinn (34) ønsket å lage noe helt spesielt ut av døtrenes lekehus. Hun pusset opp lekehuset på budsjett, slik at...

96 år gammel kvinne har bevart huset helt likt gjennom 72 år – Se bildene!

Jeg elsker vintage. Kanskje mye på grunn av at jeg synes gamle ting alltid har en historie å fortelle, og så er det noe...

Syns du også at plantene dine dør fort? Det trenger ikke bety at du ikke har grønne fingre. Og det er ganske lett å unngå brune og visne blader, hvis du bare kjenner til disse tipsene.

Det første du bør gjøre når du kjøper en ny plante, er å lese om hva akkurat den planten trenger for å trives og blomstre. Alle planter er forskjellige. Noen trives best i lys, andre i skygge. Noen skal ha lite vann, andre mye. Ved å sette deg inn i disse forskjellene, er mye gjort.


Men her er i tillegg de 7 vanligste årsakene til at planter dør:


1 Planten står for mørkt

En tommelfingerregel er at planter med tynne, lysegrønne eller sølvfargede blader, trenger mye lys. Mens planter med tykke, mørkegrønne blader, trives best utenfor direkte sollys.

Uansett kan det være lurt å snu litt på planten med jevne mellomrom, og gjerne flytte litt rundt på dem til du finner en plass der planten trives.

2 Du vanner feil

En tommelfingerregel er at planter med tynne blader trenger mye vann, mens planter med tykke blader trenger mindre. Blomster trenger mer vann enn grønne planter.

Gule blader vitner om overvanning. Mens tørre, visne blader tyder på at planten får for lite vann. Slutter planten å vokse, kan det tyde på at du vanner den veldig uregelmessig. Planter liker forutsigbarhet og rutiner. Finn ut hvor ofte planten din trenger vann, og få det inn i rutinen din.


3 Planten står for varmt og tørt

Står planten et sted der det er varmt og lav luftfuktighet? Da må du vanne planten mer enn normalt. Dusj også gjerne planten med vann jevnlig.

LES OGSÅ: Derfor bør du legge et kaffefilter i blomsterpottene dine

4 Planten står i trekk

Dersom bladene ruller seg sammen, eller får brune kanter, står mest sannsynlig planten din i trekk. Flytt den bort fra vinduskarmer og dører, og finn et lunere sted.

5 Vannet er for hardt

De fleste planter foretrekker mykt vann. Er det hardt vann der du bor, kan du la vannet fra springen stå i baljer noen dager før du vanner plantene dine med det. Ikke vann med bunnvannet, da mineralene i vannet synker ned til bunnen.

6 Planten er støvete

Ingen planter liker å bli dekket av støv. Støv på planten, kan også føre til sykdommer. Tørk støv jevnlig av plantene dine, eller dusj dem med vann.

7 Røttene får for lite plass

Har planten vokst ut av potten sin, er det på tide å potte om. Da trenger røttene mer plass.

Kilde: Expressen

72,037FansLik
258FølgereFølg

Siste artikler

Lik oss på Facebook:

Neste artikkel