For å lage iste trenger du bare vanlige teposer. Du kan gjerne eksperimentere med ulike smaker, og hvis du er en søtmoms vil du nok gjerne ha litt sukker eller sirup til. Klassisk iste lages med vanlig svart te. Du kan også bruke earl grey, lady grey, kamille-te, grønn te og sitronte. Eller hvorfor ikke te med fruktsmak?
Klassisk iste
6 teposer
2 ss finkornet strøsukker (velg gjerne en mer finkornet variant enn vanlig strøsukker om du har det)
1 ss flytende honning
3 små sitroner (saften av 2 og 1 i skiver)
1 appelsin i skiver
En liten bukett mynte
Isbiter til servering
1. Tøm 1,5 liter kokende vann over teposene, og bland inn sukker og honning. La blandingen trekke i 10 minutter. Sil blandingen og sett den i kjøleskapet.
2. Hell den avkjølte teen i en stor mugge. Rør inn saften av to sitroner. Legg i en stiron skåret i skiver, en appelsin skåret i skiver og mynte. Fyll resten av muggen med is, og rør godt.
3. Server isteen i høye glass med mye is. Artikkelen fortsetter under bildet.
(kilde: BBC)

TIPS: Norgesglasset-serien er perfekt for å servere kald drikke på en varm dag… Serien har både romslig mugge og en stor drikkedispenser.
Iste med ananas
1 l vann
7 teposer
2 ss finkornet sukker
2,5 dl usøtet ananasjuice
1 sitron (saften av en stor sitron eller 2 små)
Ananasbiter, sitronskiver, friske mynteblader som garnityr (kan sløyfes)
1. Kok opp vannet, rør inn sukkeret og ha i teposene. La teen trekke i minst fem minutter, litt avhengig av hvor sterk du vil ha den. Ta ut teposene, og sil. Hell over i en stor mugge.
2. Når teen er avkjølt blander du inn ananasjuice og sitronjuice.
3. Sett i kjøpeskapet. Teen skal være like kald som melken du har i kjøleskapet når du tar den ut, så du kan med fordel la den stå over natten.
4. Ha i ananasbiter, sitronskiver og mynteblader og rikelig med isbiter. Rør godt og server.
(Kilde Taste of home)
Iste med rips
1 l vann
3,5 dl finkornet sukker
3 teposer
5 dl rips (frosne eller rett fra hagen)
1 sitron
1. Kok opp vannet, og løs opp sukkeret. Ha i teposene og la teen trekke i minst 5 minutter, gjerne lenger om du ønsker litt mer smak.
2. Kok opp 1 liter vann til, og ha oppi ripsen. La det putre i noen minutter. Sil blandingen slik at skallet av ripsen ligger igjen. Trykk godt slik at du får ut mest mulig ripsjuice. Bland ripsjuicen i te-blandingen og la det avkjøles i en mugge.
3. Ha i skiver av en sitron og masse isbiter. Server i høye glass.
(Kilde: Taste of Home)