torsdag, juli 18, 2024

Lyst på noe sunt og godt? Prøv disse havegrynspannekakene

Populært

Når du spiser frokost, gjør du kroppen din en stor tjeneste da den får energi til å møte dagens aktiviteter. Visste du at en av de beste frokostingrediensene er havregryn? Prøv å starte dagen med disse nydelige havregrynpannekakene!

Sosialnytt har tidligere skrevet om en rekke helsefordeler man kan få ved å daglig spise havregryn.

I artikkelen nevnes positive ting med havregryn som jevnere blodsukker- og insulinnivåer, kreftforebyggende, gir mer energi, inneholder mye protein og en rekke andre gode ting.

Men for de fleste som har spist havregryn med melk så vet man at dette blir man svært for lei. Derfor kan det være smart å få i seg havregryn gjennom en litt mer smakfull rett; vi gir deg her oppskriften på pannekaker med havregryn!

Du trenger: (Til 1 pannekake)

Foto: Youtube

Noe av det meste geniale med havregrynpannekaker er at man trenger så få ingredienser for å lage dem. Du trenger faktisk bare havregryn, melk og egg.

Men dersom du vil ha enda mer smak i pannekakene kan du også ha i litt salt, spisskummen og en dæsj kremost.

Slik gjør du:

  1. Finn en bolle og hell i 2 spiseskjeer havregryn. Tilsett 0,5dl varm melk, bland sammen og la det stå i to minutter.
  2. Pisk to egg i bollen og smak til med et dryss salt og spisskummen. Hvis du vil ha kremost i, så har du den i nå før du blander alt sammen.
  3. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje. Hell deretter på havregrynblandingen. Stek havregrynspannekakene på svak varme i noen minutter på hver side.
  4. Ferdig! Superenkelt, sunt og godt!

I klippet nedenfor kan du selv se hvor lett disse er å lage:

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel