fredag, juni 14, 2024

Høsten er tid for te og lange frokoster

Populært

Norsk design og produksjon er i vinden som aldri før og mange norske designikoner fra 1950- og -60- tallet får i dag nytt liv.

Porsgrunds Porselænsfabrik huset på denne tiden mange kjente designere som blant annet Tias Eckhoff og Eystein Sandnes, i tillegg til Konrad Galaaen.

Konrad Galaaen arbeidet i 43 år som formgiver ved Porsgrunds Porselænsfabrik. Blant hans mest folkekjære arbeider er serviset Spire som ble lansert i 1952.

Spire er en designklassiker som var i produksjon i mer enn 30 år. Serviset ble raskt anerkjent for det tynne «risporselenet» og de organiske formene. Helt siden det ble lansert har Spire vært et populært samleobjekt.

Galaaen som står bak det populære serviset var utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. I 1947 vant han en konkurranse i regi av Porsgrunds Porselænsfabrik. Det var denne konkurransen som ble døråpneren for han – samme år som han vant konkurransen, ble han ansatt i Porsgrund.

Porsgrunds Porselænsfabriks designere, Nora O. Krogh og Christian Svinddal har designet nye former til en revitalisering av Spire.

Det nye serviset er tilpasset en moderne hverdag og passer alle anledninger. De aller fleste delene er tegnet på nytt. Formspråket og dekoren er derimot tro mot Galaaens konsept, der samspillet mellom form og dekor er sentralt.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel