torsdag, august 18, 2022

Nydelige middagsduker du broderer selv

Populært

La tankene fly til blomstrende hager mens du nyter kvelder der du lager et ekte arvestykke. Har du allerede oppdaget gleden ved å brodere, så vet du at det er nesten som meditasjon.

Vi har funnet nydelige middagsduker, pakker med duk og løper i samme design, samt mindre duker som egner seg fint også om du ikke er veldig dreven på brodering.

Sy en middagsduk

Disse store, vakre middagsdukene broderes med moulinégarn i utregnede kors- og attersting på ulike vever. Dukene måler 140×240 cm og er vakre enten du er ute eller inne. En slik duk er dessuten et pent arvestykke å gi videre til neste generasjon

Løper og duk i samme design

Med en borderipakke får du både en duk og en løper. Vi falt for disse to. Epleblomstene (tv.) broderes med moulinégarn i kors,- stilke- og attersting, samt franske knuter. Stoffet er en delikat blå bomullsvev, og motivet er ferdig påtegnet.

Lavendel-pakken broderes med moulinégarn i plattsøm og stilkesting på hvit bomullsvev. Størrelsen for duken i begge pakkene er ca 80×80 cm mens begge løperne er ca 40×100. Stoffet kommer ferdig foldet.

Mindre prosjekter

Skjønne duker er koselige å ha på veranda- eller hagebordet. Disse på 80 x 80 cm rekker du kanskje gjøre ferdig alt til denne hagesesongen?

Dersom du ikke har brodert mye før, kan det nok være lurt å ikke gi seg i kast med alt for omfattende prosjekter. Med unntak av valmue-duken (øverst t.v.) har alle dukene påtegnet motiv.

Trenger du en oppfrisking på hvordan du broderer de ulike stingene? I videoen under ser du de 12 mest vanlige sømtypene:

Og her følger en liten ordliste til stingene som benyttes i mønstrene over og som demonstreres i denne videoen:
Running stitch = løpesting
Cross stitch = korssting
Back stitch = attersting
Satin stitch = sateng sting eller damasksøm
Chain stitch = kjedesting
French knot = franske knuter.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel