onsdag, oktober 20, 2021

Ta sommeren med deg inn i høsten – broder en vakker blomsterduk

Populært

La deg inspirere av blomstrene i hagen mens du nyter late sommerkvelder. Har du allerede oppdaget gleden ved å brodere, så vet du at det er nesten som meditasjon.

Vi har funnet nydelige middagsduker, pakker med duk og løper i samme design, samt mindre duker som egner seg fint også om du ikke er veldig dreven på brodering.

Sy en middagsduk

Disse store, vakre middagsdukene broderes med moulinégarn i utregnede kors- og attersting på ulike vever. Dukene måler 140×240 cm og er vakre enten du er ute eller inne. En slik duk er dessuten et pent arvestykke å gi videre til neste generasjon

Løper og duk i samme design

Med en borderipakke får du både en duk og en løper. Vi falt for disse to. Epleblomstene (tv.) broderes med moulinégarn i kors,- stilke- og attersting, samt franske knuter. Stoffet er en delikat blå bomullsvev, og motivet er ferdig påtegnet.

Lavendel-pakken broderes med moulinégarn i plattsøm og stilkesting på hvit bomullsvev. Størrelsen for duken i begge pakkene er ca 80×80 cm mens begge løperne er ca 40×100. Stoffet kommer ferdig foldet.

Mindre prosjekter

Skjønne duker er koselige å ha på veranda- eller hagebordet. Disse på 80 x 80 cm rekker du kanskje gjøre ferdig alt til denne hagesesongen?

Dersom du ikke har brodert mye før, kan det nok være lurt å ikke gi seg i kast med alt for omfattende prosjekter. Med unntak av valmue-duken (øverst t.v.) har alle dukene påtegnet motiv.

Trenger du en oppfrisking på hvordan du broderer de ulike stingene? I videoen under ser du de 12 mest vanlige sømtypene:

Og her følger en liten ordliste til stingene som benyttes i mønstrene over og som demonstreres i denne videoen:
Running stitch = løpesting
Cross stitch = korssting
Back stitch = attersting
Satin stitch = sateng sting eller damasksøm
Chain stitch = kjedesting
French knot = franske knuter.

1,203FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel