fredag, juni 14, 2024

Slik blir du kvitt svetteflekker på klærne

Populært

Det er ikke alltid gulnede svetteflekker går bort i vask, men det finnes likevel råd for å bli kvitt dem.

Alex Econs i t-skjorteselskapet ICON Printing har flere tips til å få de hvite t-skjortene helt hvite igjen.

– Svetteflekker er vanskeligere å fjerne jo lenger du lar dem være. Det beste du kan gjøre er å vaske T-skjorten din så raskt som mulig etter å ha brukt den.  Prøv å ikke la svetten sitte i mer enn et par dager, ellers vil det være vanskeligere å bli kvitt, sier Econs til the Sun.

Det er dessuten viktig å bahandle flekkene før du vasker plagget.

Relatert: Hemmeligheten bak håndklær som lukter friskt

– Ha flekkfjerner på det berørte området før du vasker hele plagget. Ikke bare vil dette spare deg for penger siden det reduserer produktmengden du trenger å bruke, men det vil også gi flekkfjerneren tid til å jobbe med å løsne flekken ordentlig før vask.

Forebygg

Men det viktigste du kan gjøre er trolig å forebygge. Svetteflekker forårsakes nemlig av den kjemiske reaksjonen mellom deodoranten og svetten.

Her er også Omo hjertens enige medt-skjortegründeren og anbefaler å la deodoranten tørke før du kler på deg.

Relatert: Slik blir du kvitt nupper på ull – og slik forebygger du nupping

– Det er ikke bare de lyse plaggene som kan få flekker – også de mørke kan, men de får andre farger. For eksempel så kan en svart t-skjorte får hvite flekker under armene, sier Omo på nettsidene sine.

Det kan dessuten også være lurt å tenke på mengden deodorant du bruker. Mange av oss har en tendens til å bruke mer enn vi faktisk trenger.

Relatert: Slik rengjør du strykejernet for flekker og tette dampventiler

Skånsom naturlig løsning

– Hvis t-skjorten fortsatt er gulnet etter flekkbehandling forbehandling og vask av plagget, prøv først en naturlig eddikbasert løsning. Dette vil være mer skånsomt for plagget og for miljøet, tipser Econs.

Løsningen består av en halv teskje vaskepulver, en kvart kopp hvit eddik og en kvart kopp kaldt vann.

Relatert: Hold orden i garderoben med disse enkle knepene

Børst blandingen legg inn i det flekkete området og vask. For ekstra gjenstridige flekker, bør du også bløtlegge plagget før vask.

Blek i sola

Og har du anledning å la de hvite skjortene og T-trøyene tørke ute i sola får du sollysets hjelp til å naturlig bleke enhver misfarging fra hvite klær.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel