fredag, september 29, 2023

Velg riktig gressklipper til din hage

Populært

Utvalget av gressklippere er enormt. Det er ikke så ofte vi kjøper plenklipper heller, så turen på jernvareforretningen kan lett oppleves som en ekspedisjon inn i en uoversiktlig jungel. Her er tingene du bør tenke på når du velger gressklipper:

Størrelsen på plenen din og hvor flat den er har mye å si for hvilken plenklipper du bør velge. Men hvor godt gressklipperen klipper høyt, kraftig og vått gress har også litt å si. Generelt er rådet, ifølge Felleskjøpet, at man ikke bør klippe mer enn 2-3 cm av gresset hver gang. Men mange har nok opplevd at det ikke alltid blir klippet så ofte.

Klippebredde koster

Større klippebredde koster litt mer, men om du har en stor gressplen vil du trolig oppleve de ekstra kronene du har investert i klippebredde som vel anvendte penger i de mange årene du skal ha den nye plenklipperen din.

Tips: Gardenas HandyMower passer hos deg som har en liten hageflekk utenfor rekkehuset og ønsker en snerten plenklipper du lett kan sette bort i boden. For plener opp til 450 kvadratmeter gjør Gardena PowerMax Li 40/41 med ekstra romslig klippebredde jobben lettere.

Med eller uten hjuldrift?

Terrenget spiller også inn. En flat plen kan fint klippes med en plenklipper du skyver selv. Det vil bare gi deg litt ekstra trim. Har du derimot bratte skråninger kan det fort bli tungt, og hjuldrift vil lette jobben for deg.

Klippe ofte, tømme eller rake?

Bioklipperen er en god investering for deg som bruker tid på hagen og legger arbeid i en flott og grønn plen. Bioplenklippere egner seg om du klipper plenen en gang i uken. Da kan du la gresset ligge igjen som gjødsel for plenen din.

LES OGSÅ: 11 tips til perfekt gressplen

Dersom du lar gresset gro mer før du er ute og klipper, kan det være greit å velge plenklipper med gressoppsamler.

Noen plenklippere kommer også med sideutkast, da må du rake etter klippejobben er gjort.

TIPS: Black & Decker elsker jobben du hater. Med en 36 V BCMW3336L2-modell (nummer 1 i rekken over) når du over plener på opptil 600 kvadrat når du bruker begge batteriene. Den rimeligste B&D-modellen egner seg for mindre hager. Begge Black & Decker-klipperne har klippebredde på 33 cn, som er smalere enn de fleste fra Gardena.

LES OGSÅ: 12 planter som holder myggen unna
LES OGSÅ: Derfor skal du ikke fjerne løv og kvist i hagen din

Om du synes plenklipping er helt pyton og bare vil slippe, bør du vurdere robotklippere.

Bensin eller batteri?

Du trenger ikke bensinklipper selv om du har stor hage. Mye har skjedd på batterikapasiteten de senere årene, men dersom du har litt areal å klippe er det viktig å sjekke at kapasiteten dekker hele hagen din. Du får batterigressklippere som har tilstrekkelig ladekapasitet som fint tar unna over et halvt mål plen på en lading.

Og jo større hage du har, desto viktigere er det antagelig for deg at gressklipperen din ikke bråker for mye.

1,238FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel