torsdag, juli 18, 2024

Slik får du håndklærne til å lukte friskt uten eddik

Populært

Håndklær utvikler fra tid til annen en stram lukt – selv om de er nyvasket. En av hovedårsakene er opphopning av vaskemiddel.

Over tid samler det seg såperester i håndklefibrene. Dette hindrer håndklærne i å absorbere så mye vann som mulig og tørke så godt som de egentlig kan. Deretter begynner bakterier å bygge seg opp i stoffet, og du får den sure lukten av gamle håndklær.

Et kjent triks er å bruke eddik og natron. Men lukten av eddik har en tendens til å henge litt igjen. Og selv om den er hakket over lukten av sure håndklær, så er heller ikke eimen av eddik noe folk flest ønsker å ha på badet.

Relatert: Slik blir du kvitt nupper på ull – og slik forebygger du nupping

Jo lenger fuktige håndklær venter på å bli vasket vaskesyklus, jo verre blir den stramme lukten, så dersom du ikke får vaske håndklærne med en gang, bør du henge dem opp slik at de får luft.

Deretter må man bruke et produkt som eliminerer lukten i stedet for bare å maskere den. Dersom du ikke vil bruke hvit eddik er tea tree-olje et godt alternativ.

Tea tree-olje som antibakterielt alternativ

Klesvaskeksperter hos håndkle-produsenten Christy anbefaler denne eteriske oljen, ettersom den har antibakterielle egenskaper.

– Ha noen dråper tea tree-olje i vaskemaskinen når du vasker håndklærne for å fjerne lukten. Denne naturlige oljen har antibakterielle egenskaper som kan bidra til å drepe de luktfremkallende bakteriene, sier de til Daily Express.

Relatert: Slik blir du kvitt svetteflekker på klærne

Tea tree-olje kan også brukes til å rengjøre vaskemaskinen. Bare tilsett noen dråper olje i en fuktig klut og tørk godt over innsiden av trommelen. La deretter døren stå åpen i en times tid slik at du får luftet godt ut så.

Vaskemaskiner har avtakbare vaskemiddelskuffer som ofte kan mugne – disse kan du også vaske i en varmt vann tilsatt noen dråper tea tree-olje.

Relatert: «På Stell»-gründerne: Slik vasker du ull

Forebygg sur lukt av håndklærne

La alltid håndklærne få tørke godt. Ikke la dem ligge på gulvet.

Ideelt kan du investere i et oppvarmet håndklestativ slik at håndklærne tørker fortere.

Hold deg til anbefalt mengde vaskemiddel.

Ikke bruk tøymykner på håndklær; de legger et tynt lag med kjemikalier på håndklærne som reduserer absorberingsvevnen.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel