lørdag, juli 2, 2022

Slik blir baderommet et favorittsted

Populært

Badet er et av de viktigste stedene i ethvert hjem. Det er her vi gjør oss klare til den kommende dagen, det er her vi finner roen i en stressende hverdag, det er her vi tilbringer dyrebare stunder for oss selv og sammen med familien. 

Det er med andre ord mange grunner til å gjøre badet til noe helt spesielt: et favorittsted der man gjerne blir værende litt ekstra lenge, og selvfølgelig med en stil som skal fungere i mange år.

Les også: Baderom til begjær – slik skaper du romfølelse på et lite bad

Hvordan gjør man det? Med materialer av høy kvalitet, smarte funksjoner og tidløs, vakker design.

Kvalitet for sansene

Badet er ikke stedet for hurtig skiftende trender. Det skal tross alt holde i snitt cirka 20 år – og helst gi oss glede hver dag.

Det perfekte grunnlaget for dette er naturlige råmaterialer av høy kvalitet – for eksempel porselen. Porselen er vanskelig å konkurrere med når vi snakker naturlighet, holdbarhet og stabilitet, og det skaper en behagelig atmosfære for alle sanser.

På bildet møbler fra Artic-serien i fargen askegrå fra Gustavsberg.

Med porselen kan man skape flytende konturer, eksakt definerte kanter eller spennende organiske former, med skinnende glans eller fløyelsglatt matt finish. Det er også et materiale som føles godt å ta på.

Jordnære farger, personlige valg og svart som kontrastfarge

Skandinaver er kjent for ofte å velge hvite baderom, i motsetning til hva vi opplevde i 1970-årene, da fargematchende toaletter, servanter og badekar i olivengrønt, blått og gult var på moten.

Les også: Rørleggeren fra Sinnasnekker’n og Sommerhytta skaper kjendisenes drømmebad

– Vi ser nå at trenden har snudd igjen, og at interessen for farger på innredningen også på baderommet øker, forteller Fredrik Leander som er produktsjef hos Gustavsberg, en av Skandinavias ledende produsenter av baderomsprodukter. Selskapet eies av den kanskje mer velkjente tyske gruppen Villeroy & Boch som er en av europas største produsenter av baderomsinnredninger.

Innredning fra Villeroy & Boch

Å våge å gå for farger på badet trenger ikke å bety at rommets levetid blir kortere. Bevisste og personlige valg med dempede og jordnære nyanser inspirert av naturen er et fint utgangspunkt for et tidløst baderom.

Leander sier et godt eksempel på dette er møblene i Graphic-serien fra Gustavsberg, der et klassisk uttrykk med moderne detaljer som holder seg over tid, spiller hovedrollen.

Les også: Håndklærne dine er mye mer skitne enn du tror

– En annen tydelig trend er å legge til svarte detaljer på badet, og bruke en skarp fargekontrast for å gi en ekstra dimensjon. Mange velger svart på mindre detaljer som blandebatterier, knotter eller toalettbørster, men også takdusjer, dusjvegger og toaletter i svart blir stadig mer etterspurt, forteller han.

Tenk på morgendagen i dag

Hvis du vil at badet ditt skal få et langt liv, bør du også tenke på funksjonalitet. Det må finnes god og tilstrekkelig oppbevaring, og et tips kan være å anskaffe et pent høyskap med plass til å skjule skittentøyskurven.

Regndusjen Estetic Square fra Gustavsberg

Et annet viktig element er å tenke på hvor mye vann man bruker, og hvilke produkter som kan hjelpe til med å redusere dette.

Les også: Dette må du passe på når du pusser opp badet

Et like viktig aspekt for langsiktig baderomsplanlegging er anvendbarhet gjennom generasjoner.

– En tidløs skandinavisk design bidrar til å fremtidssikre et bad. Det skal tross alt ikke bare fungere lenge, men også være pent lenge, mener Leander.

1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel