torsdag, juli 18, 2024

Disse stedene finner skadedyrbekjemperne oftest skjeggkre

Populært

Skjeggkre er relativt harmløse, men det er likevel ikke noe man ønsker å ha i hus.

Stein Norstein, biolog i et av Norges største skadedyrfirma, Anticimex, tror det er mange som kan ha skjeggkre hjemme uten å ane noe om det.

– Vi ser skjeggkre i alle boliger, men aller mest i boligblokker. Det kan godt være at halvparten av beboerne lever i beste tro og ikke har hørt og sett noe, men i og med at det er så stort fokus på skjeggkre i medier og rundt omkring, vil alltid noen beboere oppdage det før eller siden, sier han til Nettavisen.

Skjeggkrebehandling av hus eller borettslag er noe de fleste forsikringer dekker. Dersom de forekommer i en boligblokk, bør normalt alle leilighetene behandles.

Relatert: Ny bekjempelsesmetode har gitt nedgang i skjeggkre-tilfeller
Relatert: Skjeggkre og veggedyr, nei takk! Slik unngår du problemet

Om du lurer på om dette kan gjelde din bolig, er det aller mest effektive å ta i bruk limfeller.

– Limfeller er en god måte å overvåke på. Hvis du går på badet om natten og slår på lyset kan det også hende du ser noen, men da må du ha veldig fokus på det. De aller fleste ser ikke skjeggkre før problemet har vart en stund, forteller Norstein.

Nå finnes det også effektive behandlingsmetoder for å bli kvitt de uønskede gjestene. Forgiftet åte legges ut rundt i boligen. Det er snakk om så små mengder at det ikke er farlig verken for folk eller kjæledyr.

Relatert: Glem skjeggkre – det er disse insektekspertene virkelig advarer mot

Den vanligste måten å få skjeggkre er enten fra naboen i en blokk, eller hvis du har pusset opp boligen.

– De vanligste stedene de holder til er bak og under gulvlister, inn under terskler ved dørene og andre små hull i vegger, for eksempel ved hull til ventilasjon og strømledninger. De går fra disse stedene om natten og spiser, så går de tilbake.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel