Torsk kan enkelt forvandles til en smak av Thailand på ditt eget kjøkken. Den milde smaken av denne fisken passer perfekt med de klassiske thai-smakene surt, søtt, salt og sterkt.
Thailand er kjent for sitt mangfold av fisk og skalldyr, og de tilsetter smaker som vi nordmenn er blitt godt kjent med.
Så skal det sies at også thaimat er «fornorsket» for å passe til den norske ganen. Denne retten vil uansett gi deg en smakfull opplevelse av thai-kjøkkenet.
Du kan også fint bruke andre hvite fiskearter i denne oppskriften, som hyse, uer, sei, brosme eller lange.
Ingredienser til 4 personer:
800 g torskefilet
1-2 ss sriracha chilisaus, eller en annen type chilisaus.
2 fedd hvitløk
2 stk lime (kun saften)
1 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
3 ss brunt sukker
1 bunt koriander, liten
Salt og kvernet pepper
Stekt brokkoli
1 stk brokkoli
1 ss sesamfrø
Olje, til steking
Til serveringen:
4 ss sprøstekt løk
2 ss peanøtter, hakkede
2 stykker vårløk, kuttet i tynne ringer
Koriander
Slik gjør du
- Varm ovnen til 180 grader. Legg filetene over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
- Grovhakk hvitløken. Kjør deretter hvitløk, chili, soyasaus, fiskesaus, limesaft, brunt sukker og koriander sammen med en stavmikser. Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken.
- Sett formen i ovnen og bak torsken i cirka 12-14 minutter. Torsken er ferdig når den flaker seg ved lett trykk.
Stekt brokkoli
Rens og del brokkolien i små buketter.
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter på høy varme.
Senk varmen og la brokkolien stek til den er mør.
Tilsett vårløkringer, 4 ss av sausen og dryss over sesamfrø.
Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat.
Fordel brokkoli rundt fisken og ha så over resten av sausen. Toppes med sprøstekt løk, hakkede peanøtter og koriander.