torsdag, august 18, 2022

Et moderne kjøkken i 50-tallsdrakt

Populært

Granli er et ekte norsk retrokjøkken med en moderne vri. Dette kjøkkenet gir rommet et luftig preg, og er perfekt for mindre kjøkken. Kanskje ønsker du deg Granli på hytta?

I 2020 hadde Sigdal 70-års jubileum, og feiret med å lansere Granli, en innovativ og herlig kjøkkenmodell inspirert av kjøkkendesign fra 1950, da Sigdal ble skapt.

Overskapene som heller mot deg er det mest tidstypiske kjøkkendesignet fra etterkrigstidens Norge.

I kombinasjon med det aller siste innen moderne skap- og skuffesystemer, er dette et kjøkken for deg som svermer for retrodesign i ny-urban drakt. 

Vinkelen på overskapet var typisk for 1950-tallet. Vi er mange som har vokst opp med dette kjøkkendesignet, eller som husker det fra kjøkkenet til bestemor og bestefar. Foto: Sigdal

Spesialdesign og moderne funksjoner

Granli skiller seg fra Sigdals andre kjøkkenmodeller på flere områder, og modellen er designet for å se så autentisk ut som mulig.

Du legger kanskje merke til de innfelte grepene i skapene, som ikke ligner noen av Sigdals andre håndtak.

Skapene har også skyvedører, slik det var på den tiden – men disse er både enklere å dra opp og igjen på grunn av moderne skinner, og dørene er fulldempet, slik at de ikke smeller når de åpnes eller lukkes.

Det er også utviklet fire ulike jubileumsfarger til Granli, som du kan se på Sigdal.com.

Legg merke til de innfelte jubileumsgrepene og skyvedørene – som som er fulldempet, slik at de glir lett opp og igjen uten å smelle. Foto: Sigdal

Matcher dagens trender

Det er mange praktiske fordeler med dette kjøkkenet, som gjør at det egner seg godt for kjøkken i mindre skala, for eksempel i leiligheter eller på hytta.

Overskapene har en ekstra hylle på toppen som gjør det mulig å bruke veggplassen og takhøyden godt. I tillegg gjør de frittstående beina og skapene som ikke går fra vegg til vegg at kjøkkenet får et lettere preg.

Velger du åpne hyller i underskapene, slik du kan se på bildene, kan du plassere kjøkkenutstyr du bruker ofte, eller som du er ekstra glad i og vil vise frem.

Foto: Sigdal

 

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel