mandag, juni 24, 2024

Legg nypotetene på grillen i sommer

Populært

Nå er de norske nypotetene i butikken. Nyt dem nå og spis de med skallet på. Det finnes mange måter å tilberede dem på.

– Jeg syns det er enkelt og raskt å grille nypoteter. På denne måten får de en skikkelig raffinert smak, så dette må dere prøve, sier matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Lager seg selv

– Kok gjerne nypotetene knapt møre først – da går det fortere. Pensle de kokte nypotetene med litt olje og legg dem rett på grillen, da blir de litt sprø utenpå og myk inni. De trenger bare noen få minutter på grillen, sier hun.

– Er nypotetene små kan de gjerne pakkes inn i aluminiumsfolie med litt olje, salt og en kvist timian og legges på grillen. La de kose seg der til de er ferdige.

Potet er sunnere enn ris og pasta

Potet kan, og bør, inngå som en del av et variert kosthold. Sammenlignet med hvit ris og pasta er poteter en bedre kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Poteter inneholder også mindre energi per vektenhet. Velger du potet på tallerkenen får du i deg mer næring.

Server gjerne med Aioli til.

Grillede nypoteter

Til 4 personer trenger du 12 nypoteter, 2 ss solsikkeolje og litt salt og pepper.

  1. Vask nypotetene og tørk dem.
  2. Pensle potetene med olje og legg dem på direkte varme. Grill til de får fine grillstriper på alle kanter og er helt møre.
  3. Server gjerne grillede nypoteter med aioli til. Det er den beste snacksen.

Kilde: Frukt.no

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel