lørdag, april 20, 2024

Har du en skuff under komfyren din? Dette er det den egentlig er der for

Populært

Skuffen under komfyren brukes ofte som oppbevaringsplass for stekebrett, bakeformer og lignende. Imidlertid er skuffens tiltenkte funksjon en ganske annen.

De fleste kjøkken har en skuff bygget inn under ovnen. Om du også har en slik, og oppbevarer diverse kjøkkenutstyr i den så er du absolutt ikke alene. Men den har faktisk en helt annen funksjon.

Relatert: Er kjøkkenskapene fulle av fettflekker? Slik rengjør du dem enkelt!

Det finnes også mange komfyrer som produseres med en slik skuff. Et fabelaktig sted å oppbevare stekebrett? Vel, denne skuffen ble faktisk opprinnelig laget for å holde ting varm – og omtales derfor også som en varmeskuff.

Varmeskuff eller stekebrettskuff?

Varmen fra komfyren føres videre til skuffen under, som ofte er kledd i metall. Hvis du ikke er helt sikker på hva funksjonen til skuffen under ovnen din er, så kan du slå opp i bruksanvisningen til komfyren. Under noen ovner finnes en vanlig serviseskuff, mens ofte er det en varmeskuff.

Forskellen på en serviseskuff og en varmeskuff er at du kan bruke varmen fra ovnen til å forvarme tallerkener og lignende i en serviseskuff. Det er ingen innstillingsmulighet for temperaturen. Har du en nyere ovn av høy kvalitet hjemme som er utstyrt med varmeskuff, kan temperaturen ofte reguleres separat slik at du kan holde maten i den varm.

Relatert: Slik rengjør du kjøkkenvifta

Slik fungerer varmeskuffen

Varmen fra ovnen overføres til skuffen under ovnen. Bruker du denne varmen sparer du energi. Du kan for eksempel bruke den til å forvarme tallerker eller holde pannekakene varme mens du lager dem. Da vil alle få varme pannekaker…

Foruten å holde maten varm, kan du også benytte varmen i skuffen til å tørke urter eller frukt, smelte sjokolade eller smør, la gjær heve eller tine frosne produkter.

Relatert: Slik fjerner du rust fra stekepanna

Hvor godt alt dette fungerer avhenger selvfølgelig av hvor varm skuffen faktisk blir. Det omtales normalt i bruksanvisningen til komfyren din.

Dette hører ikke hjemme i skuffen under komfyren

Fristelsen til å bare bruke skuffen som en ekstra oppbevaringsplass på kjøkkenet er nok stor for mange. Men i en varmeskuff kan det bli varmt, så det anbefales ikke å oppbevare brennbart materiale der.

Relatert: En støpejernsgryte kan vare livet ut – om du følger disse tipsene

Fyrstikker, kokebøker og kjøkkenhåndklær er derfor tabu. I tillegg bør du heller ikke oppbevare mat der.

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel