torsdag, juli 18, 2024

Fem kjøkkentrender i 2023

Populært

Langsiktig og varig design. Enkel og funksjonell. Neste år vil bevisste valg og personlighet ta enda mer plass på kjøkkenet.

Noen trender følger inn i det kommende året og nye variasjoner dukker opp. Men bærekraft og refleksjon er den røde tråden, tror trendekspertene hos Sigdal som har trukket frem fem kjøkkentrender de venter å se mye av i løpeta v 2023.

De opplever at flere prøver å gjøre noe med det de har. Ikke som før da mange rev ut hele kjøkken og laget alt nytt. De fleste er litt mer forsiktige, men det er mulig å gjøre mindre justeringer på kjøkkenet som utgjør en stor forskjell.

Relatert: Tre store baderomstrender for 2023

#1: Skandinavisk design

Ulike tresorter vil fortsatt være en selvfølge på kjøkkenet. Å kombinere tre og stein gir en harmonisk følelse og fin kontrastbalanse.

Fotograf: Björn Terring Stylist: Lotta Agaton

#2: Farge får nytt liv

Mal kjøkkenet i en farge som kontrast til resten av interiøret eller for en nyansert overgang. Hvilken farge du velger har stor betydning for hvordan rommet oppfattes, du kan male kjøkkenveggen i samme farge som innredning for en helhetlig følelse eller du kan velge en helt annen farge for kontrast.

Sigdals klassiske kjøkkenmodell Scala i fargen Furu. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton

Akkurat nå er trendene gjennomsyret av tidløse farger i jordnære toner, trolig en refleksjon av den bevisste forbrukeren med ønske om å innrede for fremtiden. Sterkere farger eller kontrastfarger som en flislagt vegg, interiørdetaljer eller møbler.

Relatert: Dette er mattrendene for 2023

#3: Myke former

Avrundede kanter og pene overskap med rillede montrer.

Kjøkkenenheter med mer solid design gir en skulpturell, elegant følelse der mykt matches med hardt for en perfekt balanse.

Kjøkkenøy med avrundet kant, og vitrineskap med bølger. Begge fra designkonseptet Signatur Favn. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton.

Relatert: Åtte små bad til inspirasjon

#4: Det sitter i detaljene

Teksturer gir dybde og spill til overflater. Detaljene skaper en ekstra eleganse. Materialer som glass, eik og stein i naturlig mønster.

Ofte har interiøret en enkel farge, men vi ønsker mer taktile overflater, former og materialer i hjemmene våre. Det gjør det harmonisk og mer levende. Det kan være prikker som skaper skygger, børstet stål, tuftede tepper, høyglansmaterialer blandet med matte materialer.

Kjøkkenmodell Line i fargen Korn, med benkeplate fra Scan Granitt. Flisene er fra Italia, Ceramiche Mutina.

Vi ser også veldig spennende former der ingen er den andre lik. Du får følelsen av det unike og personlige.

#5: Japandi

Skandinavisk møter japansk, og treverk møter farge: Line i fargen Korn og Favn i fargen Nøtt.

Nok et minimalistisk grep som vil fortsetter også i 2023.

– Japandi kalles en harmonisk interiørstil som kombinerer det beste fra vår nedstrippede skandinaviske med japansk eleganse. Den forankrer interiørdesign med funksjonalitet. Forskjellen mellom de to er de skandinaviske underdelene i kule farger mens den japanske stilen omfavner varmere naturfarger og mørkere treslag.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel