fredag, juni 14, 2024

Fem interiørtips for det lille badet

Populært

Med gjennomtenkt oppbevaring og smarte detaljer kan et lite bad både føles romslig og praktisk, men det krever litt ekstra tenking. 

Å innrede et lite bad kan være vanskelig. Toalett, servant, dusj og oppbevaring – alt må få plass på en liten overflate. Men det er mulig å få et lite bad til å føles både luftig og romslig uten å ofre verken funksjon eller stil.

Designansvarlig Jenny Andersson hos Vedum Kök & Bad deler sine beste tips for å få badet til å føles større. 

– Du må tenke en gang til før du begynner. Hvilke behov har du? Planlegg alt ned til minste detalj, la hver ting ha sin plass, og sørg for at du har de riktige målene slik at det føles både praktisk og innbydende. Og gjerne få hjelp av noen som er ekspert på bad og oppbevaring, sier Jenny Andersson.

Hun er designansvarlig hos den svenske familiebedriften Vedum Kök & Bad. I år har Vedum lansert en egen serie, spesielt beregnet for de som har litt mindre romslige bad. De merker generelt en økt interesse for små baderomsløsninger.

Noen kunder tar kontakt for å renovere gjestetoalettet, mens andre bor i mindre eller eldre leiligheter – der et lite bad oftere er regelen heller enn unntaket.

Jenny Anndersson beroliger: En liten overflate trenger ikke å hindre store interiørdrømmer.

– De fleste små badene har stort potensial for forbedring! Ofte trenger man ikke totalrenovere for å skape en frisk følelse. Hvis badet er i god stand, men litt for lite, kan nye oppbevaringsløsninger gjøre underverker, sier Jenny Andersson.

Jennys fem beste interiørtips for et lite bad

1. Maksimaliser oppbevaringsplassen med en liten men romslig kommode

Et baderomsmøbel med uttrekkbare skuffer er en god løsning for å få mer oppbevaring i et lite bad. Her kan man med fordel velge et grunnere skap der vasken og kommoden tar opp mindre plass, uten at det går ut over funksjonaliteten.

Brede, men grunne skuffer er ofte den beste måten å maksimere oppbevaringsplassen på, spesielt i langstrakte bad.

Vedums Mezzo er både romslig og lett å plassere. Foto: Vedum

2. Skjul ekstra oppbevaring i et speilskap

Valget av et speilskap i stedet for et speil er en trend som nå kommer tilbake. Speil kan lure øyet og gi en illusjon av et større rom, samtidig som skapet er perfekt for å skjule alle bokser og flasker.

Sørg for å velge et speilskap med innebygd belysning, det blir både praktisk og pent.

Speilskapet Ramsen gir mye skjult oppbevaring på en liten overflate. Speilet har dimbar belysning i både tak og bunn, justerbar fargetemperatur, magnetlist og forstørrelsesspeil. Foto: Vedum

3. Frigjør gulvplass ved å innrede i høyden

Bruk veggene og la badet vokse i høyden i stedet for å plassere ting på gulvet. Toalett og servant kan monteres på veggen for å frigjøre gulvplass.

Velg et oppbevaringsskap som er høyt, grunt og smalt. Det svelger både håndklær og småting uten å fylle opp rommet.

Hyller er også en livredder når det er trangt om plassen. Vakre knotter kan brukes som kroker for å henge opp oppbevaringskurver eller poser for diverse ting.

Match servanten med et oppbevaringsskap i samme utførelse og farge for en gjennomtenkt helhetsfølelse. Foto: Vedum

4. Bruk innsiden

I et lite bad er det ekstra viktig at hver ting har sin plass, så ikke glem plassen inne i skuffer og på hyller.

En tilpasset oppbevaringsløsning med innsatser og delere hjelper til med å holde orden på småting som sminke og hårspenner, og gjør at du kan utnytte hver centimeter maksimalt uten at det blir rotete.

I speilskapet kan smarte løsninger som magnetlister og skjulte stikkontakter monteres for ekstra finesse.

Med en skreddersydd skuffeinndeling blir det så mye enklere å holde orden. Foto: Vedum

5. Tenk på detaljene

Noen ganger har man verken tid eller mulighet til å gjøre en totalrenovering. Eller kanskje det ikke er nødvendig. Da er det bra å huske at man kan komme langt med enkle og fine detaljer.

Håndklær, dusjforheng, baderomsmatte og duftlys er detaljer som kan løfte selv det minste av bad. Sett ditt personlige preg på det! Og som en ekstra bonus er det bærekraftig å ikke renovere unødvendig.

Foto: Vedum
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel