torsdag, juli 18, 2024

Åtte små bad til inspirasjon

Populært

Badet er det første som møter deg når du står opp om morgenen, og det er gjerne også det siste rommet du besøker før du setter tannbørsten fra deg og legger deg om kvelden.

Samtidig som rommet er starten og avrundingen på dagen vår, er det ofte ett av de minste rommene vi har i hjemmet. Om du bor i en ganske normal leilighet i byen og ikke har en diger leilighet, er badet neppe av største sorten. Også mange eneboliger har gjerne et litt mindre ekstra-bad.

Vi har kikket litt rundt på internett og funnet noen inspirerende løsninger for dette rommet som setter rammen rundt dagene våre.

Oppbevaring, oppbevaring, oppbevaring

Førstemann ut av de herlige små badene vi har blinket ut er dette fra Heidelberg i Tyskland. Her rommer speilet som er innfelt i veggen noe man knapt kan få nok av på badet: Oppbevaringsplass.

I tillegg er det en forhøyet servant, som tar mindre av skapplassen under.

Servant oppå skapet

Dette lille badet i Liverpool har virkelig fått plass til det meste. Igjen er servanten plassert oppå underskapet, slik at det er litt ekstra skapplass. Håndkletørkeren fungerer som en flott knagg.

Emeraldterrace deler også et «før»-bilde med oss av hvordan det hvite og temmelig utdaterte badet var før det fikk blå fliser og noen herlige hvaler. Det beviser ganske grundig at hvitt ikke nødvendigvis gir mer romfølelse. Gull, grønt og mørkt tre bryter opp den blå grunnfargen, og gir rommet en spennende dynamikk.

Kontraster

Den dyp tyrkise veggen, de mange grønne plantene, dusjnisjen i sort innfatning og flisene danner herlige kontraster på dette badet fra Manchester.

Dusjen er 120 x 80 cm, som altså er noe større enn de fleste standard dusjkabinetter.

Vegghengt toalett

Å ha toalettet på veggen er en veldig vanlig løsning for små bad.

Over den innebygde sisternen er det laget en hylle

Dusjnisje med skråtak

Dette badet har et ganske enkelt design, men mursteinvegen som vises gir en fin varme i rommet og skaper en wow-faktor.

Takvinduet gir rommet rikelig med lys.

Skyvedører

Dette elegante badet i hvitt med gulldetaljer har tatt i bruk skyvedører for å få ekstra skapplass.

Spennende veggpaneler

I dette badet er det brukt veggpaneler som, sammen med detaljer i innredningene og flisemønsteret, skaper liv i et ellers ganske monokromt palett.

Form og farge

Et lite bad trenger ikke nødvendigvis være ensfarget og ha små detaljer. Også på et lite bad er det fullt mulig å leke med form og farge.

Her står de iøynefallende flisene i kontrast til den ensfargede sjøgrønne veggen.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel