fredag, juni 14, 2024

Tre store baderomstrender for 2023

Populært

Kreativ leder i INR, Maria Palm, har pekt på tre trender for badeværelset som gjør seg gjeldende i 2023.

– Vi følger kontinuerlig utviklingen innen innovasjoner og trender i hjemmet med naturlig fokus på baderommet – på nordisk nivå så vel som internasjonalt. Tilbake ved pulten koker vi ned inntrykkene våre og former trender eller stiler som skal være enkle å både ta inn over seg og sette sitt eget personlige preg på, sier Maria Palm som er Nordic Creative Marketing Manager i INR.

For 2023 og framover ser hun tre trender med tydelige forskjeller i fargeskala, materialer og innredning.

TREND 1 : Urban Elegance

Urban Elegance er en forfining av den industrielle trenden vi har sett i noen år nå. Trenden har gradvis blitt mindre skarp i kontrastene og i 2023 og framover vil vi se et utsøkt spekter av dempede farger i turkis, blått, grønt og beige sammen med grått, svart og forførende metalliske overflater.

Dette er en trend for de som lever den urbane livsstilen og er ute etter et luksuriøst hotellpreg med en maskulin, elegant holdning og som har en forkjærlighet for det kunstige.

Fokus på taktile materialer og fliser som legges i kantede mønstre – en pen kontrast til øvrig innredning som tar alle mulige geometriske former.

Dempet fargeskala uten for mange kontraster

Fargeskalaen går i dempede blå, turkise og grønne farger med toner av grått og beige som base, fra lyst til mørkt.

Svart er fremdeles med, men i noe mindre omfang enn før.

– Vi ser etter de fine overgangene uten for store kontraster mellom fargene. La gjerne en enkelt gjenstand skille seg ut med sin metallfinish, for eksempel en lampe eller servantkran, forklarer Palm.

TREND 2 : Soft Simplicity

– Denne sofistikerte baderomstrenden – som vi har valgt å kalle Soft Simplicity – har en naturlig innbydende følelse i lys fargeskala, sprunget ut fra en lengsel etter å starte morgenen på en rolig og behagelig måte med kropp og sjel i harmoni, sier Palm.

Her går fargene i varm beige og honning med crème og hvitt som base. I den mørkere enden ser vi brunt og stålgrått.

– Ingen farger i denne trenden skiller seg ut eller tar overhånd, men går heller ton-i-ton og skaper en perfekt harmonisk enhet med fokus på å utnytte det verdifulle nordiske dagslyset, sier Palm.

En lys fargeskala

Her regjerer fargene som vi noen ganger nesten tar for gitt; crème, honning, ulike nyanser av beige, brunt og stålgrått.

Sammen og ton i ton skaper de en varm og rolig harmoni som får oss til å ville bli så lenge vi kan på badet. Rommets naturlige lysinnslipp i kombinasjon med armaturer med myke former gir mening og kontrast avhengig av hvilken tid på døgnet det er.

TREND 3: Green Spirit

– Baderomstrenden som vi har valgt å kalle Green Spirit, er en grønn trend med fokus på såvel håndverk som design og ikke minst bærekraft og resirkulering. Fargeskalaen inneholder alle naturens grønne nyanser med beige og hvitt som base, forklarer Palm.

Materialer som kalkstein og betong – men også komposittmaterialer for økt holdbarhet – kommer sammen i denne naturlige baderomstrenden der mørkt tre og børstede varme metallfinisher setter stilen.

Grønn fargeskala med levende aksenter

Trenden viser en naturlig fargeskala med mange nyanser av grønt og brunt sammen med en base i hvite og beige toner.

Legg gjerne til enkeltgjenstander som for eksempel håndklær eller såper i skarpe grønne nyanser eller gult for å få den rette levende følelsen uten at det tar helt av.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel