fredag, juni 9, 2023

Fargene kommer for full fart inn i hjemmet

Populært

Det har vært små «opprør» mot den strenge hvite fargetrenden som har dominert i over et tiår. Nå trekkes fargene frem.

Fargesjef Lisbeth Larsen i Jotun er ekspert på farger, men om du lurer på å male veggene dine har hun først og fremst ett råd: Fargevalget er personlig, og det viktigste er at du velger de fargene du vet du vil trives med.

Farger påvirker oss. De kan roe oss ned, påvirke sinnet eller kick-starte kreativiteten.

– I Jotun er vi fascinerte over hvordan fargene vi omgir oss med påvirker sansene og former hverdagen, sier global fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen, i en pressemelding når malingsprodusenten nå lanserer fargepalettene for 2022.

Når mennesker møtes oppstår unike stemninger. Det samme kan sies om farger.

– Ved å introdusere nye farger får hjemmet en herlig, fornyet atmosfære. En farge løftes alltid av en annen farge, sier Lisbeth Larsen.

I palettene har teamet hos Jotun lagt vekt på visuell komfort. De introduserer 12 spennende nye farger som favner om det rustikke, det lekne og det beroligende.

Hun og resten av fargeteamet i Jotun har laget 12 helt nye farger.

– I en periode med hjemmekontor hadde jeg kjøkkenbenken full av LADY-spann, og malte opp fargeprøver i jakten på de riktige nyansene. Fargedesign handler om å prøve seg frem, inntil fargen er perfekt, forteller hun.

Rustikk og ærlig

Moodboard «Embrace» Foto: Trine Hisdal/Jotun

Med Embrace er det naturlige farger og elementer som danner rammen der du skaper nye unike øyeblikk med familie og venner, og lar nye minner kan ta form.

Fargepaletten har rustikke nyanser av jord og stein som oppfordrer oss til å finne roen, kjenne trygghet og oppleve gleden i det enkle.

Veggen her er malt i fargen «Iron Blue». Foto: Line T. Klein / Jotun

Tonene spenner fra rustrødt, til gult, blågrått og gulbeige. Det er en dynamisk og fargerik palett, som samtidig er avstemt og behagelig.

– Kombiner de varme, brente terrakottatonene Rusty og Embrace med blåtonen Iron Blue for en røff kontrast, eller med den gråbeige Shade for et mer dempet uttrykk, foreslår Lisbeth.

Kreativ glede

– Denne paletten med kraftfulle og klare farger, fylt av optimisme og håp, går rett til hjertet. Det handler om å slippe kreativiteten løs og gi nye fargekombinasjoner en sjanse, forteller fargesjefen om paletten «playful».

Moodboard «Playful» Foto: Trine Hisdal/Jotun

Med livlige farger kan man gi hjemmet et personlig preg. Fargene i denne palletten gir rom for å være vågale, eksperimentere, og overraske i måten vi innreder på.

Jotuns fargesjef tror mange vil trives i et kreativt interiør med oppmuntrende turkis og grønn, glade solfylte gultoner og nyanser av oppløftende lavendel.

Beroligende

Duse, beroligende farger og myke overflater inviterer til gode samtaler og refleksjoner.

Lyse jordfarger og dempede nyanser med referanser til sandstein roer sinnet, klarner tankene og gir rom for personlige uttrykk. Moodboard «Cherish» Foto: Trine Hisdal/Jotun

I tider med usikkerhet er duse og naturlige farger en påminnelse om at hjemmet er selve ankeret i tilværelsen, vår lune havn.

Veggene er malt i fargen «Gentle Whisper». Foto: Line T. Klein / Jotun

– Paletten kjennetegnes av behagelige farger. Lyse og dempende, samtidig varme og omsluttende. I kombinasjon med luftige tekstiler og myke overflater skapes en komfortabel stemning, sier Lisbeth.

1,226FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel