mandag, juni 24, 2024

5 enkle grep som kan spare deg for titusenvis i 2023

Populært

Bytt.no har sett nærmere på hvor mye norske familier kan spare på å bytte leverandører og tjenester i løpet av 2023.

Fjoråret ble preget av økende renter og høye priser, blant annet på strøm. Det førte til at tusenvis av misfornøyde kunder byttet bank og strømavtale.

Året 2023 ser dessverre ikke ut til å starte mye bedre for lommeboka. Norges Bank har varslet flere renteøkninger og statsminister Jonas Gahr Støre har sagt at folk må forvente høye strømpriser også i 2023.

Rydd opp i økonomien

– Med stigende renter og priser har det antagelig aldri vært mer lønnsomt å rydde opp i privatøkonomien , sier Daniel August Fritzman, daglig leder i sammenligningstjenesten Bytt.no.

Han oppfordrer alle til å sjekke om de betaler for mye for sine tjenester.

– Det tar ikke mange minutter å sammenligne priser på boliglån, forsikring eller andre tjenester, og besparelsen av denne korte jobben kan være betydelig, sier han.

Disse grepene kan du gjøre

Beregninger som Bytt.no har gjort viser at en vanlig familie kan spare titusenvis i året på å bytte forsikring, boliglån, mobil, strøm og bredbånd. Det er en skattefri besparelse som for mange ville utgjort en ekstra månedslønn i året.

Flytte boliglånet – Potensiell besparelse 5 000 kr – 20 000 kr

Bank og boliglån er kanskje det som folk er dårligst på å bytte, men det er også her det er mest å spare.

En undersøkelse fra slutten av fjoråret viste at det skilte så mye som 24 000 kr i året fra den billigste til den dyreste på et ordinært boliglån på 3 millioner kroner.

Lest også: Elektroforeningens 10 tips for lavere strømregning

Prosessen med å bytte bank har blitt betydelig enklere de siste årene. Nå foregår alt digitalt, og på få minutter kan du få innvilget nytt lån i ny bank til en bedre rente.

Sammenlign forsikring – Potensiell besparelse 5 000 kr – 15 000 kr

Enkelte er gode til å sammenligne priser på forsikring, og gjør dette årlig. Andre er derimot ikke like flinke, og enkelte har kanskje aldri undersøkt om de er riktig forsikret, eller hvor mye de kan spare.

Statistikken viser at de fleste kan spare tusenvis på en jobb som tar få minutter.

Les også: Stopp matsvinn med restemat

Finn ut hvilke forsikringer du har i dag og hvor mye du betaler. Så kan du enkelt legge inn dine opplysningene på en anbudstjeneste og motta gratis og uforpliktende tilbud.

Bytte strømleverandør – Potensiell besparelse 1 000 kr – 10 000 kr

I desember var det rekordmange som byttet strømavtaler meldte Bytt.no tidligere i en pressemelding.

Statistikk viser at de fleste kan spare flere tusen kroner på å bytte til en billigere strømleverandør. Enkelte kan faktisk spare så mye som 10 000 kr i året.

Det å bytte strømleverandør er enklere enn noensinne, og de raskeste klarer denne jobben på under ett minutt.

Relatert: 10 råd for deg som skal velge ny strømavtale

Bytte mobilabonnement – Potensiell besparelse 1 000 kr – 3 000 kr

Mens prisene på alt virker å ha gått opp i 2022 er det en bransje som skiller seg ut. Mobilabonnement har nemlig aldri vært billigere.

I de siste årene har det kommet flere nye aktører som har presset prisene. Eksempelvis kan du i skrivende stund få hele 25 GB data for under 300 kr.

Tips: Sjekk hvor mye mobildata du har brukt de siste månedene. Kanskje du kan bytte til et billigere abonnement med mindre data? Mange betaler dyrt for data som de aldri bruker.

Les også: Restemat: Lag en kjapp asiatisk klassiker med ris-restene

Bytt.no har samlet alle mobilabonnement på ett sted med oppdaterte priser og datamengder hvor du enkelt kan finne det billigste abonnementet til ditt forbruk.

Sjekk priser på bredbånd – Potensiell besparelse 1 000 kr – 4 000 kr

Mange har fortsatt med dårlige og dyre internett-tilkoblinger, og de siste årene har det vært flere prisøkninger fra mange av de største tilbyderne.

Heldigvis har det skjedd nyheter på denne fronten, og nå tilbyr eksempelvis mange leverandører trådløst bredbånd over hele landet. Det betyr at flere kan konkurrere om å levere bredbånd til din adresse.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel